lauantai 9. tammikuuta 2016

#twonights -haasteen yöt 2015

Viime vuoden alussa Korpijaakko aloitti haasteen, jossa kunkin osallistujan tuli viettää kaksi yötä maastossa jokaisen kuukauden aikana koko kalenterivuoden ajan. Osaltani haastetta vastaava tahti oli alkanut jo vuoden 2014 elokuussa, mutta päätin joka tapauksessa osallistua. Ja onnistuin! Lisäkseni ainakin Tapani Kunnas suoriutui myös haasteessa, mutta muita en tiedä.

Päätin tehdä lyhyen tiivistelmän jokaisesta haasteen yöstä kuukausittain, liittää yhden kuvan ja laittaa lisäksi linkin varsinaiseen retkikertomukseen. Haasteeseen liittyviä öitä kertyi siis kaikkiaan 24 kappaletta. Muutamana kuukautena öitä kertyi enemmänkin, mutta valitsin niistä aina kaksi. Vuoden 2015 aikana vietin kaikkiaan 35 yötä ulkosalla.

Luettavaa löytyy linkkien takaa paljon, mutta lueskelin retkikertomukset itsekin läpi ja olipas se kertakaikkiaan mukava tapa palauttaa retket mieleen! Monenlaista sitä vuoden aikana ehtii tekemään ja kokemaan luonnon helmassa! Nyt tammikuussa aion katkaista tämän puolitoistavuotisen putken.


Tammikuu

Haasteen aloituskuukausi. En tosin tiennyt vielä olevani mukana, koska huomasin haasteen vasta retken jälkeen, mutta mitäpä siitä. Vietin viikonlopun Seitsemisen kansallispuistossa juuri cubenfiberistä tekemässäni Paulitarpissa Kirkas-Soljasella. Ensimmäisen yön olin tulipaikan vieressä ja toisen järven jäällä.


Leiri Kirkas-Soljasen jäällä.

Linkki retkikertomukseen: Seitseminen 9-11.1.2015 


 Helmikuu

 

Helmikuun ensimmäisen #twonights -haasteen yön vietin 14-15.2.2015 lapseni kanssa -16 asteessa Ammejärven laavulla Tampereen kupeessa. Linkki retkikertomukseen: Pakkasyö Ammejärvellä 14-15.2.2015


Helmikuun toinenkin yö meni taas lapsen kanssa nukkuen. Tällä kertaa isäni rakentamassa laavussa.

Lapsi nukkuu jo, mutta minä vielä istuskelen tulilla.

Linkki retkikertomukseen: Yö laavussa 21-22.2.2015


Maaliskuu

 

Maaliskuun ensimmäinen yö tuli nukuttua Siikanevalla. Tehtiin kahden tamperelaiskavereiden kanssa teemaretki teemalla pöllöjen huhuilujen bongailu. Tällainen retki täytyy pyrkiä tekemään uudestaan ja ottaa keväiseksi perinteeksi!


Pöllöretkiyön revontulet.


 Linkki retkikertomukseen:  Pöllöretki Siikanevalla 13-14.3.2015


Maaliskuulle osui myös ensimmäinen vuoden kolmesta Lapinreissusta, joka suuntautui Muotka-tuntureille. Vietin kolme yötä maastossa, mutta haasteeseen liitin ensimmäisen, jonka nukuin yksin omassa silloisessa ennätyspakkasessa Riekonpyytäjän kammin edustalla Paulitarpissa. Ikimuistoinen retkiyö!


JEEE!!!!


Linkki retkikertomukseen: Muotkalla maaliskuussa 2015


Huhtikuu

Kuukauden molemmat yöt viikonloppuretkellä Pirkanmaalla teeren soidinpaikkoja etsiskelemässä ja tutustumassa maakunnan hienoimpiin vanhoihin metsiin.
Linkki retkikertomukseen: Aarniometsässä ja teerisuolla 24-26.4.2015


Toukokuu

Viikko edellisestä retkestä ja lähdin lapseni kanssa tutustumaan Teiskon metsiin. Retki Kaulamoiselle 2-3.5.2015.


Käsi kädessä metsäautotiellä.


Linkki retkikertomukseen: Kaulamoinen 2-3.5.2015


Toinen yö toukokuulle vietettiin koko perheen voimin samaisessa laavussa kuin yksi helmikuinenkin yö.

Linkki retkikertomukseen: Yö laavussa perheen kanssa 23-24.5.2015


 

Kesäkuu

 

Kuukauden ensimmäinen yö keskikesän juhlan aikaan mökin pihamaalla kangaslaavussa ja siitä viikon päästä polkaisin vanhalla pyörälläni Tampereelta 190 kilometrisen matkan Uuteenkaupunkiin. Yövyin matkan varrella Kuninkaanmännyn juurella jossain Eurassa tai mikä paikkakunta siinä kohdalla lieneekään.

Leiripaikka Kuninkaanmännyn juurella.


Linkit retkikertomuksiin: Juhannusyö ulkomajoituksessa 19-20.6.2015
ja
Pyörällä Tampereelta Uuteenkaupunkiin 25-26.6.2015Heinäkuu

Heinäkuussa öitä tuli enemmänkin. Peräti kuusi Vätsärissä viikon mittaisella vaelluksella. Valitsin reissulta #twonights -öiksi ensimmäisen ja kolmannen, joista jälkimmäisen vietimme Harrijärvellä ja kuukkelit kävivät moikkaamassa leirissä keskellä yötä.

Vätsärin Niagaralla.


Linkki retkikertomukseen: Vaellus Vätsärissä 25-31.7.2015, 1.päiväElokuu

 

Olin luvannut lapselleni, että menemme pyöräretkelle yön yli sitten, kun hän oppii ajamaan ilman apupyöriä. Elokuun loppupuolella tarjoutui viimein vapaa viikonloppu lunastaa tuo lupaus. Kävimme Niihamassa "tasaisella paikalla".


Pieni ja iso pyörä.


Linkki retkikertomukseen: Pyöräretki yöksi tasaiselle paikalle 22-23.8.2015


Toisen yön ehdin viettämään vielä kuun lopussa Uudenkaupungin tienoilla Kärkkistensuolla. Yritin houkutella hirviä, mutta en onnistunut. Täysikuu ja revontulet olivat mahtavat yöllä! Eväskassi unohtui matkasta ja retki menikin ihan luonnon antimilla, mutta eihän se ole syksyllä ongelma eikä mikään. Noh, kahvia oli sentään mukana.


Kantarelleja risukeittimellä.


Linkki retkikertomukseen: Yö Kärkkistensuolla 28-29.8.2015 Syyskuu

 

Syyskuu ja perinteinen Ylä-Lapin hirvenmetsästysreissu! Vuoden odotetuin viikko ja nyt napsahti ruskakin niin kohdilleen, että en ole aiemmin vastaavaa nähnytkään. Vuonna 2015 se tarkoitti kolmea yötä maastossa. Aina ei hirvet kaadu yhtä nopeasti. Pisimmillään olen viettänyt samaisella retkellä 7 yötä tunturissa. Se tapahtui vuonna 2012.


Jahtiporukka iltanuotiolla.


Linkki retkikertomukseen: Ylä-Lapin hirvijahdissa 11-17.9.2015


Lokakuu

 

Kuun puolivälin paikkeilla yövyin Kurjenrahkan kansallispuistossa apen ja lapseni kanssa. Kiersimme myös Savojärven kierroksen. Loppukuusta retkeilin vielä Kurun kuusikoissakin parin retkikaverini kanssa.


Savojärven heijastuksia.

Kota valmistui ennen Kurun retkeä ja oli ensimmäisen kerran siellä käytössä.


Linkit retkikertomuksiin: Savojärven kierros Kurjenrahkalla 11-12.10.2015
ja
Kurkistus Kurun kuusikoihin 23-24.10.2015 


Marraskuu

 

12.11.2015 tapasin uuden puolalaistuttuni Kurjenrahkalla. Sovimme näkevämme toisemme Kurjenpesän luona ja siellä sitä sitten törmättiinkin pimeässä metsikössä. Juteltiin pitkälle yöhön ja jatkettiin aamulla siitä mihin jäätiin ennen kuin minun piti jo lähteä pois. Mahtava tyyppi! Toivottavasti nähdään uudestaankin. Samana viikonloppuna tuli ajettua se hirvikolari...

Bloggaajat Kurjenrahkalla.


Linkki retkikertomukseen: Kurjenrahkalla puolalaisen kaverina 12-13.11.2015


Kolarista riittävästi toivuttuani suuntasin heti saamaan muuta ajateltavaa ja palasin mahdollisimman pian takaisin normaaleihin harrastuksiin. Tein lapseni kanssa pyöräretken läheiselle Ojalan alueelle, jonne Tampereen kaupunki suunnittelee uutta asuinaluetta. Lähiretkeilyä vielä kun voi.


Pyörä ysitien alla.


Linkki retkikertomukseen: Pyöräretki Ojalan kaupunginosaan 27-28.11.2015


Joulukuu

 

Vuoden viimeisenä kuukautena kertyi retkiöitä 5 kappaletta. Valitsin haasteöiksi näistä kuun alun retken Kaukaloiselle ja uuden kylmyysennätykseni makuupussissa Hossassa.


Teiskolainen petäjä.

Joku alkuasukas Värikalliolla.


Linkit retkikertomuksiin: Kaukaloinen 4-5.2015
ja
Hossa 27-31.12.2015

2 kommenttia:

  1. Tuo "Käsi kädessä metsäautotiellä" -kuva on herkkyydessään kyllä retkikuvien aatelia! Ja kun ajattelee, miten lähellä tuon asetelman särkyminen oli... Tulee isollekin miehelle tippa silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Tapani. Kyllä tuo kuva ja siihen liittyvät asiat saivat omallakin kohdalla vielä entistäkin voimakkaamman merkityksen kolarin jälkeen. Mikään ei ole itsestäänselvyys.

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!