perjantai 15. tammikuuta 2016

Mollea reppuun

Molle-yhteensopiva järjestelmä on käytössä niin monella armeijalla, että tältä pallolta löytyy varmasti lukematon määrä ihmisiä joiden päätyötehtäviin kuuluu ainoastaan tuon verkotuksen ompelua päivästä toiseen. Minä kokeilin sen verran, että ompelin repun jokaiseen kylkeen nauhoja Molle-jaotuksella neljä riviä.

Molle-järjestelmässä nauhat laitetaan vaakaan 25 mm (1") etäisyydelle toisistaan ja ommellaan pystyyn 38 mm välein (1,5") ja tuohon systeemiin on saatavilla jos jonkinlaisia kiinnitettäviä.

Mollejen lisäksi ompelin myös säkin alaosan vetoketjun valmiiksi. Muutin sen suunnitelmaa vastoin pitemmäksi ja kiertämään ulkoreunan saumaa pitkin, jotta repun saa alhaalta tarvittaessa reilusti auki. Alunperin suunnittelemani aukko näytti paikan päällä liian pieneltä varusteiden käpelöimiseen. 

Sellainen moka kävi Shelbyn tilauksen kanssa, että unohtui muuttaa numero 1 tilauslistasta kakkoseksi ja näin toinen kelkka jäi tulematta vetoketjuun. Rinkan vetoketjussa tulisi mielestäni ehdottomasti olla kaksi kelkkaa, jotta ketjun saa auki mistä tahansa kohdasta. Käväisinpä sitten iltapäivällä nyssellä Tampereen keskustassa etsimässä sellaista vedintä muutamasta alan liikkeestä, mutta eihän täältä löytynyt. On se nyt kumma! Ärsyttävää. Päätin heti paikalla laittaa koko Tampereen boikottiin ja muuttaa Ouluun, mutta paluumatkalla Pyynikin kahvilassa poikettuani lohtumunkilla tulin vielä toisiin aatoksiin. Posti saa kohta määräyksen kuljettaa yhden vetskarikelkan minulle.


Kuvia:

Nuppineulat suorissa riveissä niin kuin armeijassa. Merkkasin noin pystysauman ompelukohdan.

Mollea ommellessa oikea käsi pidetään peruutuspainikkeella ja ommellaan jokaisen nauhan kohdalla kolme kertaa edestakaisin. Langat joutaa pätkimään sitten ompelun jälkeen.

Säkki valeessa, jotta näkee vähän millainen siitä tulee.

Vetoketjukin valmiiksi ommeltuna. Yläreuna täytyy tasailla ja alkaa mietiskelemään seuraavaksi säkin kiinnitystä reppuun..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!