torstai 14. tammikuuta 2016

Kantolaitteen ompelua

Hain laatikollisen ompelutarvikkeita eilen postista ja aloittelin muutaman tunnin repun tekemistä. En ole koskaan aiemmin tehnyt reppua ja löihän se haastavuudellaan kasvoille heti kättelyssä varsinkin, kun aloittelin myöhään illalla, kun olin jo aika väsynyt. Pohtimiseen menee paljon aikaa, kun työ pitää aloittaa kantosysteemin tekemisestä mikä lienee projektin haastavin ja hitain näpräilyosuus ja työvaiheiden järjestys on siinä tarkkaa. 

Ei viitsisi ratkoa kuitenkaan ihan jatkuvasti. 

Esimerkkeinä selkäkappaleeseen tulevat pehmusteet on ommeltava ennen kuin tekee repun sisäpuolelle jäävän onkalon polyeteenilevylle, jonka tarkoitus on jäykistää runko ja olkaimiin on ommeltava kaikki rensselit ja muistaa laittaa niihin myös tarvittavat kiristystä varten tulevat osat oikeisiin väleihin jo ennen kuin pehmusteelle tehtävä onkalo käännetään oikein päin ja sullotaan täyteen vaahtomuovia...

Mutta sehän on on pelkästään mukavaa, että haasteita riittää! Olisi tylsää vain surauttaa nyssäkkä kasaan ja se olisi sitten siinä. Toisaalta ompeluprojekteissa usein parasta on saada jotain valmiiksi. Siihen menee nyt aikaa. Entinen työkaveri sanoi usein, että "ei oo helppoo, mut vaikeeta on." Hyvin sanottu.Tässä muutamia kuvia ensimmäisen kolmen-neljän tunnin työtuloksesta:Selkäosaan tein kujat ja sulloin sinne soirot kaksitiheyksistä solumuovia pehmikkeeksi. Pohjakankaana 1000D cordura ja kujissa venyvänä kankaana Mokka Lycraa. Reunat sivistelty kanttinauhoilla.

Olkaimet ommeltuna ja samat solumuovit jo melkein sullottuna sisään.


Lantiovyön, olkaimien yms härpäkkeiden sovitus ennen ompelua.

Valmiiksi ommeltu kantolaite. Vasemmassa olkaimessa on paikka radiopuhelimelle. Vasen siksi, että oikea jää vapaaksi aseen perää varten.


2 kommenttia:

 1. Taman kun olisin hoksinut aiemmin
  http://www.eberlestock.com/J51H%20Warhammer.htm
  niin ei olisi tarvinnut erikseen hommata LJK-ohjusrinkkaa kanistereiden kantoon. Tuossa on myos pyssylle/ haulikolle/ jouselle paikka, ja jakautuu natisti pyoraan kiinnittamisia varten.
  yt. luuppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen reppu! Jäänyt itseltä huomaamatta tuo eberlestockin malli. Mukava katsella erilaisten reppujen kuvia. Saa aina jotain uusia ajatuksia ja ideoita :-)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!