keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Reppu pakattuna ja ylipakattuna

Vaihtelevaa keliä. Viime viikolla ajelin testiajoa reppu tarakalla kylmimmillään -25 asteessa ja eilen oli pari astetta plussaa ja vesisade. Kokeilin pakata viime vuoden Vätsärin reissun (postaus: Vaellus Vätsärissä 25-31.7.2015, 1. päivä) varusteet uuteen reppuuni (Vätsärin varustelista täältä) ja hämmästykseni oli suuri, kun ne menivätkin heittämällä ilman tarvetta "ylipakata" ollenkaan. Helposti olisi viikon eväät mahtunut lisäksi. 


Testiajoa ja -kantoa suoritin varustelista kevennettynä teräasteista, koska liikuskelin Tampereen keskustan tienoilla ja lisäksi solumuovialustat korvasin avaruuslakanalla. Jotenkin tuntui, että näinköhän tarvitsen ollenkaan niitä sivulaukkuja... Toisaalta ne olisivat kivat pyöräillessä, mutta toinen vaihtoehto olisi tehdä jotain näppäriä pikkutaskuja/kiinnikkeitä esimerkiksi vesipullolle ja muille tavaroille, jotka haluaa olevan jatkuvasti saatavilla. Ulkokiinnitykset mollekujastoon ovat helppoja.Reppu pakattuna viikon vaelluksen varusteilla.

Vapa mahtuu mollelenkkiin ja pysyy erinomaisesti käden ulottuvilla rinkan kyljessä.

Villasukalla suojattu kirves kokeeksi kyydissä.

Sissipuukko.

Yhden repun ominaisuuden olen unohtanut mainita tätä ennen. Laitoin rullattavan suun reunoissa olevat soljet eri päin eri puolilla, jotta ne saa kiinni myös toisiinsa halutessaan. Alla olevan kuvan mukaisesti:Rullattava suu supussa.


Joku pyyteli kuvaa miltä rinkka näyttää ylipakattuna ja tässä sellainen nyt on. Ei aivan maksimiin asti ylipakattu, mutta kuitenkin. Aika monta litraa tuossa rullattavassa suussa on varaa ottaa tarvittaessa käyttöön erinomaisen näppärästi.

Ylipakattu rinkka. Aurinkopaneeliakin on hyvä roikottaa mollesta.

6 kommenttia:

 1. Tee vaan ne sivulaukutkin, niin saat painopistettä alemmas. Ja meille lisää kiinnostavaa luettavaa :)

  Jos sivulaukuista tekisi sellaiset, että niihin mahtuisi kulmikas sanko - esim. tämäntapainen https://esales.hartman.fi/Images/Thumbnails/400x300/Items/TUOTEKUVA_UQ52_2048.png - niin siinä olisi näppärä tapa kuljettaa marjat pois metsästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :-) Aikalailla tuollaisia neliskulmaisia suunnittelin tekevänikin.. Yhtä leveät kuin reppukin tuossa sivusuunnassa eli 25 senttiä. 25*15*40 cm olisi nyt suunnitelmissa sivulaukkujen kooksi. Sellaiseen mahtuisi jo monenlaista. Yksi ongelma vain on kangas.. Sitä ei tällä hetkellä saa lisää enkä ole varma riittääkö palat mitä minulla on. Se saattaa rajoittaa laukkujen kokoa.

   Poista
  2. Nuo materiaalien saatavuusvaihtelut ovat kyllä kiusallisia. Juuri, kun löytää hyvän materiaalin, sen valmistus loppuu tai tulee jotain muuta. Sitten pitää vain tyytyä johonkin muuhun. Tosin täytyy muistaa, että paras on hyvän pahin vihollinen - usein riittäisi, kun tyytyisi vain siihen hyvään :)

   Poista
  3. Niinpä. Nyt olisi vain mukava tehdä saman värisestä kankaasta kuin tuo reppu muutenkin on, ettei tule turhan kirjava :-)

   Poista
 2. Sivulaukkujahan voi toki käyttää moneen tarkoitukseen, niin kuin esimerkiksi marjojen kuljetukseen:) Mutta ei kait tuossa ole tarvetta painopisteen alentamiseen? Mitä olen kuvia siitä "mallin" selässä katsonut, niin ei tuosta ihan helposti huojuvaa tornia saa edes ylipakattuna? Paino taitaa tulla aika tasaisesti selän alueelle? Itse olen ainakin kokenut mahdollisimman tasaisen painojakauman olevan paras kantaa, mutta tämä on ehkä aihe jossa on eri mielipiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Se on totta, että tuolla repulta ei kauhean ylös painoa saa, kun ylipakattunakin korkeus jää johonkin takaraivon korkeudelle.

   Tuntuu tässä harrastuksessa riittävän mielipiteitä ja näkökulmia suuntaan jos toiseenkin monesta aiheesta ja riippuen keneltä kysyy :-) mutta sehän ainoastaan rikastuttaa ajatusmaailmaa, kun kuulee erilaisia näkemyksiä.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!