sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Reppuprojektin tilannepäivitys ja koepakkaus

Projekti on edennyt sen verran pitkälle, että kaikki pääosat viimeisiä yksityiskohtia vaille ovat vähintään nuppineuloilla kiinnitettynä ja se mahdollisti repun koepakkaamisen. Laitoin 8 kiloa retkitavaraa sisään ja tuntuuhan se ihan repulta selässä! Vielä selän takaa puuttuu myös rakennetta jäykistävä polyeteenilevy, joka oletettavasti parantaa kanto-ominaisuuksia entisestään. Ja jos ei paranna, niin sitä varten jäykisteelle on oma velcrolla suljettava kujansa, jotta levyn saa sieltä myös pois. Epäilen, että alle 10 kg painolla se ei ole välttämätön, mutta onpas mielenkiintoista päästä testailemaan!


Repun hieman neliskulmainen muoto tuntui ensivaikutelmanaan huomattavasti tilavammalta ja helpommin pakattavalta kuin vanha 65 litrainen pyöreähkösäkkinen Häglöfsini, jota olen aina tähän asti rinkan virkaa toimittamassa käyttänyt. Se on siis minun ensimmäinen rinkkani, noin 15 vuotta vanha. Hämmentävän hyvin mahtui kaikki olennaiset leiriytymis- ja ruuanlaittovälineet sekä retkivaatteet sisään, vaikka tämä reppu on laskennallisesti vain alle 40 litrainen. Toki 35 senttinen rullattava suu mahdollistaa melko runsaan ylipakkaamisen.


Säkin kiinnittäminen kantolaitteeseen oli mielenkiintoinen työvaihe, kun polyeteenilevyä varten oleva kuja oli pakko ommella oikeat puolet vastakkain kiinni repun selkäosaan siten, että säkki jää ahtaasti väliin. Tässä vaiheessa piti ommella myös läpi 5-8 mm paksusta cordura- ja hihnasetistä. Lantiovöiden kohdilla corduraa oli paksuimmillaan 8 kerrosta päällekkäin ja siinä välissä lisäksi pari hihnaa. Hyvin Husku jaksoi kuitenkin siitäkin neulan läpi työntää mukisematta. Vähän vielä jännitti kuinka tuon kääntäminen oikein päin ompelun jälkeen ahdasta kujaa pitkin mahtaa onnistua, mutta kyllä se siitä lievällä väkivallalla... Vahvoja saumoja.

Kääntämisestä pari kuvaa ja viimeisenä kuva kokeeksi pakatusta repusta. Muutaman muutoksen teen vielä parin hihnan kiinnitykseen ja jokaiseen pitkään hihnaan tulee ratkaisu, että ne eivät roiku vapaana. Palataan detaljeihin sitten, kun reppuni on pykälää valmiimpi...


Eipä juuri repulta näytä tässä vaiheessa...

Sieltä se reppu alkaa kuoriutumaan.

Reppu koepakattuna.

2 kommenttia:

 1. Aivan upea toteutus jälleen! Pyöräilyn ja patikoinnin yhdistäminen on ollut itselläkin toiveissa. Toistaiseksi ratkaisuja ovat olleet liian painava reppu selässä tai sitten leiriytyminen niin lähelle pyörää, että pyörälaukut jaksaa kantaa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teemu :-) Lähdin hakemaan mahdollisimman yksinkertaista muotoa ja muutenkin simppeliä toteutusta... Toki siinä pähkäilyä silti on ollut ja on edelleen. Tällä hetkellä kaikki viittaa kuitenkin siihen, että tästä on käyttökelpoinen kapiste valmistumassa... :-)

   Samanlaiset kokemukset omista pyöräretkistä tähän asti. Toivon mukaan siihen saa nyt muutosta ja lisää vapauksia suunnitella pyörä- ym. -retkiä. Palaan ompelukoneen ääreen --> ;-)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!