maanantai 11. tammikuuta 2016

Reppusuunnitelmia

Harjoittelen kirjoittamaan blogiviestiä uudella älypuhelimellani, joka soveltuu tarkoitukseen paremmin kuin edellinen luurini. Sijoitin muutama päivä sitten Sonyn Xperia M4 aqua -kännykkään ja tällä tuo toimenpide ja kuvienkin napsiminen tuntuu jotenkuten onnistuvan. Mitään suurempaa ajatusta ei kuitenkaan ollut hankinnan taustalla bloggailla puhelimen välityksellä esimerkiksi suoraan reissusta tms, mutta on se ihan kiva ominaisuus. Retkellä olen jatkossakin nauttimassa luonnosta ja retkikertomuksen joutaa kirjoittaa sitten jälkikäteen täällä kerrostalossa. Tai miksi ei joskus voisi jotain laittaakin.. Katsotaan.

Tarkoitukseni oli kertoa seuraavasta projektistani, joka on pikkuhiljaa käynnistymässä ja on aiheenaan enemmän kesäinen kuin talvinen. Olenpahan ainakin ajoissa.
Olen pitkään pohdiskellut ratkaisua pienimuotoiseen ongelmaan tehdä reissuja yhdistäen polkupyöräily ja patikoiminen. Monta kertaa olisi mukava lukita pyörä hieman tieltä piiloon ja sitten kävellä enemmän tai vähemmän pitempi matka leiriin ja mahdollisesti jopa päivä tai useampia kohteessa ilman pyörää. Ongelma liittyy varusteiden kuljettamiseen, koska aiemmin tekemäni pyörälaukut eivät ole helposti kannettavissa.
Syksyn pyörittelin mielessä ajatusta yhdistetystä pyörälaukku- ja reppuvirityksestä, jonka toteutuskelpoisimpana aivoriihihahmotelmana muodostui visio lantiovyöllisestä repusta, joka olisi mahdollista kokonsa puolesta kiinnittää tarakkaan ja lisäksi kahdesta irrotettavasta sivulaukusta, jotka pyörämatkan ajaksi kiinnitettäisiin etu- tai takatavarantelineeseen. Majoitteen voisi tarvittaessa kiinnittää irtohihnoilla runkoon jalkojen väliin ja sitten heittää patikalle lähtiessä repun läpän alle. Tästä repusta saattaa olla myös syksyn hirvijahtireissuun, joten aseenkantomahdollisuudet täytyy lisäksi harkita olisiko sekin toteutettavissa.
Mallia otin hieman Savotan Jääkärirepusta ja Hollannin armeijan reppuvirityksistä, kun lähdin hahmottelemaan omaa luonnosta. Katselin niiden kuvia. Varmaan jotain Molle/PALS-tyyppisiä juttujakin tulee hyödynnettyä. Mittailin illansuussa pyörääni ja yhteensä noin 65 litraisen (37+15+15 litraa) paketin pystyisin tekemään. Itseasiassa leikkelin jo vähän 500D cordurakankaitakin malliksi, jotta hahmotan mittasuhteita paremmin. Ehkä mitat hieman muuttuvat tässä Oulun sälätilausta odotellessa, mutta palaillaan aiheeseen, kun saan lopullisia piirustuksia valmiiksi ja tilpehöörit mistä ommella nyssäkät kasaan...

4 kommenttia:

 1. Näinhän sen pitääkin mennä: talvella tehdään kesävarusteita ja kesällä talvivarusteita. Ovat sitten ajoissa valmiina. Itselläni tämä tosin menee juuri väärinpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se olisi hyvä :-D Aika usein joutuu kuitenkin kiiruhtamaan projektejaan, että ehtii saamaan valmiiksi ennen reissua mihin tuote on ajateltu...

   Poista
 2. Laitoin tuonne kolmanteen osakertomukseen reppumallin, joka jakautuu kivasti ja on n. 4000 cu tuumaa (Nokiasta loytaisin muunnoksen tuolle, Sony Z5 Aquassa nama asiat ovat viela hakusessa). lykkya tahankin projektiin!

  yt. luuppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän harjoittelua, kun tekee vasta ensimmäistä, mutta kyllä siitä varmasti kantolaite tulee :-)

   Lienee noin 65 litraa sen linkittämäsi repun tilavuus.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!