maanantai 16. helmikuuta 2015

Uutta kuvauskalustoon

18-135 millinen.

Kuvauskalusto päivittyi tänään uudella (=käytetyllä, mutta uudenveroisella) Canuunan linssillä ja yhdellä suotimella. Ensivaikutelma tuosta 18-135 millisestä on tosi hyvä, mutta katsotaan mitä sillä saa aikaan... Hämmentävää, kun en ole aiemmin kuvannut kuvanvakaajan kanssa. Ero on aika huomattava. Sen saa kytkettyä kyllä poiskin päältä tarvittaessa. Runkona käytössäni on EOS400D ja jalustana pieni kolmijalka, jonka voi esimerkiksi tukea rintaan tai kiveen. Täytyy lähteä heti pihalle testailemaan.


Ennestään minulla oli aikanaan paketin mukana tullut 18-55 millinen, joka jää varmaan nyt kaappiin lojumaan. Lisäksi on 60 millinen Canonin lasi, joka on erinomainen. Saattaa tosin olla, että retkelle lähtiessä tulee grammattua tuo 60 millinenkin kotiin uuden lasin myötä... Se olisi kyllä sääli.. Noh, aika näyttää uskaltaako sitä jättää matkasta.

Canonin 60 millinen lasi.

9 kommenttia:

 1. Itse kannan reissuilla melkein kaikki linssit mukana vaikka niistä painoa kertyykin. Säästän sitten jostain muusta. ;) Enemmän harmittaa reissussa jos linssi on kotona ja juuri sitä tarvitsisi. Usein kamerarepulla on painoa lähes 10kg ja rinkalla saman verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Minä omistan vasta nuo kolme lasia ja se 18-55 korvaantuu kyllä tällä uusimmalla kun on paljon parempi. Nelisen kiloa kertyy painoa. Ahkioon voi ottaa kyllä ainakin kaikki, mutta nähtäväksi jää mitä teen rinkkareissuilla. Entistä tärkeämpi osa on valokuvaamisesta kuitenkin tullut. Ennen oli pokkari tai kännykkäkamera, jos oli kameraa ollenkaan, ja nykyään käytännössä aina järkkäri. Mukava saada semmoiset kuvat mistä saa jotain selvääkin ja tulee jälkikäteenkin paremmin katseltua :-)

   Paljon olisi kamerajuttuja mielessä mitä voisi hankkia ja parantaa, mutta täytyy mennä toistaiseksi näillä yleisobjektiivityyppisillä. Opiskelujen jälkeen voisi sitten hankkia lisää. :-)

   Poista
  2. Minkälainen setti sulla muuten kulkee mukana reissussa? :-)

   Poista
 2. Yleensä repussa on kiinteä 50mm ja paikoillaan 18-300mm. Siihen jalusta lisäksi niin niillä olen pärjännyt tähän mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin halusin tuollaista 18-300 millistä tai 18-270 millistä, mutta ajattelin, että sitten tulisi heti isomman jalustan hankintakin ajankohtaiseksi. Oletan pärjääväni vähemmän zoomaavalla vielä tuon pienemmän jalustan kanssa :-) Pysyy kantamus hiukan kevyempänä...

   Poista
 3. Haaveissa olisi hankkia NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II mutta hinta on vielä sen verran suolainen, että pitää pärjätä tuolla NIKKORin 18-300mm f/3.5-5.6.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valovoiman yms ominaisuuksien parantaminen usein nostaa aika nopeasti hintaa :-)

   Poista
  2. Niinpä se on... Lapsiperheessä tuppaa olemaan rahan menoa muutenkin riittävästi niin joutuu noista hankinnoista miettimään mikä on pakollista ja mikä välttämätöntä. ;)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!