maanantai 9. helmikuuta 2015

Anorakki, Osa 1

Olen himoinnut kunnollista anorakkia pitkään. Jo vuosia sitten kävin sovittelemassa Sastan anorakkia lahtelaisessa eräilyliikkeessä ja tuntuihan se hyvältä päällä... Mutta jostain syystä jäi kauppaan. Oli kai liian kallis omaan budjettiini.

Viime kuukausina ajatus on tullut voimakkaampana takaisin ja nyt se on viimein vireillä! Teen sen itse. :-)

Äsken nimittäin klikkailin itselleni suomalaisesta ulkoilu- ja varustemateriaalien erikoisliikkeestä anorakkikankaat ja siihen liittyvät muut kilkkeet tulemaan. :-) Mukava tilata suomalaisesta liikkeestä vaikka vaihtoehtoisia kankaita olisi ollut kyllä muuallakin. Ehkäpä juuri se ratkaisi lopulta kangasvalinnan tällä kertaa. 

Tilaamani kangas on melkein tuulenpitävää (n. 90 %) nopeasti kuivuvaa 100 % polyamidikangasta. Ei mitään kalvoja tms, vaan pitäisi olla myös hengittävää matskua. Huppuun ja kaulan kohdalle tulee sisälle kankaaksi fleeceä. Samoin ranteiden kohdalle. Ehkä muuallekin, olisikohan tuolla alaselän paikkeilla tarvetta sellaiselle? Neliöpainoltaan vain 115 grammaista tuo pääraaka-aine, joten aika kevyt anoTakki tästä on tulossa.

Aion soveltaa projektissa "Joka tyypin kaavakirjan" -ohjetta ja mittoja soveltuvilta osin. Ainakin hupun, kengurutaskun, hihan suut ja vyötärön kiristykset aion tehdä hyvin erilailla ja varmaan muitakin osia joutuu säätämään, mutta hyvä aihio siinä kirjassa näyttäisi olevan.

Samaan tilaukseen tuli muitakin kankaita (mm. vireillä olevaan rankisen tekoon), mutta tämän takin materiaalien hinta on vajaat 70 euroa toimituskuluineen.


Tilatut materiaalit:

- QuickDry light, 100 % polyamidikangas, 115 g/m^2
- Tuulenpitävä fleece, 325 g/m^2
- Purjerenkaita 5 mm sisähalkaisijalla
- 18 cm 6mm vetoketju
- 20 mm tarranauha
- 3 mm kuminyöri
- Lankaa ja neuloja

Nyörinkiristimiä oli jo ennestään, joten niitä ei nyt tarvinnut tilata.


Tulis vaan ne kankaat.

2 kommenttia:

 1. Mistä kaupasta kyseiset kankaat anorakkiin löysit? Itse mietiskellyt samanlaista projektia ja sattumalta tämän löysin!
  Paljonkos tuli tuolla vätsärin reissulla kilometrejä yhteensä? itsellä kesällä tulossa vaellus vätsärin erämaahan ja pohtinut reittejä jonkin verran viime aikoina, paikkoja joissa kannattaa käydä ym. Ja tottakai parhaita kalapaikoja tarkoitus etsiä;) Suositukset otan ilomielin vastaan!
  Sakari Liimatainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Saksu! Kankaat tilasin shelbystä. Nyt yli vuoden ollut käytössä käytännössä ainoana takkina ja edelleen tekisin samasta materiaalista. Tosi hyvä takki.

   Noniin, Vätsäri on mahtava kohde. Me käveltiin varmaan noin 70 kilometriä tuon viikon aikana. Hieman ehkä lyhentää päivämatkoja polkureittien puute, mutta nimenomaan se poluttomuus on Vätsärin yksi parhaista ominaisuuksista. Mihinkäs siinä kiire...

   Kalapaikoista sanoin jokusen sanan Vätsärin kalajuttuja -postauksessa. Oma otanta toki pieni, kun järviä on tolkuttomasti ja vain viikon kuljeskelin, mutta Harrijärvi oli nimensä veroinen ja siellä oli myös isoja ahvenia. Taimenhavaintoja tehtiin ja jopa yksi tuli kaverilla ylöskin Iso-Rovijärven pohjoispäässä ja muutaman kerran seurasi Taimenjärvellä lähellä Vainosjärveä. Harrijärviä taitaa olla useampi, mutta tarkoitan sitä mikä on melko lähellä Routasenkurua. Harjuksia varmaan mahdollista saada melkein mistä vain mikä on yhteydessä johonkin isompaan jorpakkoon. Rautua ei päästy näkemään.

   Kyllähän nuo kaukaisimmat eli Routasenkuru ja Rajapää olivat ehdottomasti käymisen arvoisia. Toisaalta joka paikassa oli mukava kulkea. Sen verran tarkka kartta vain matkaan, että näkee kivikot ja pystyy pahimmat kiertämään.

   Yhden leiripaikkavinkin voisin vielä heittää, eli Jaakkolanjärven kaakkoisreunan niemi. Oli melkein paratiisimainen uimaranta käydä polskimassa ja tasaista leirintäaluetta siinä olisi riittänyt useammallekin majoitteelle :-)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!