perjantai 6. helmikuuta 2015

Suksilla koululle...!


Olen kuullut, että ennen vanhaan koululle hiihdettiin kesät talvet. Vieläpä vastatuuleen ja ylämäkeen molempiin suuntiin. Niihin aikoihin oli kai myös piiput puuta ja hipit rautaa (lähde: Eppu Normaali) :-D 

Minä en ole koskaan aiemmin hiihtänyt kouluun ja tänään taas menin. :-) Kahdeksaan piti ehtiä, joten lähdin seitsemän maissa hiihtelemään, että ei tarvitse hirmuisesti kiiruhtaa. 45 minuuttia kului 5,5 kilometrin matkaan. Vähän pitempi matka tulee suksilla kuin kävellen, kun yrittää kiertää metsien kautta ja mahdollisimman vähillä kadunylityksillä.

Harvinaisen nihkeä keli, kun oli uudet lumet taas juuri avaamani ladun päällä. Toki sekin alkuun vaikutti, että sukset olivat olleet vaatehuoneen lämpimässä jemmassa edellisen hiihtolenkin jälkeen. Loppumatka (viimeinen kilometri) oli Kaupin hiihtäjien moottoritietä. Mukava reissu ja aamunavaus kuitenkin ja lisää treenikilometrejä Pirkan hiihtoa varten! :-)  Suosittelen myös muita kokeilemaan työ- ja koulumatkan kulkemista suksilla talvisaikaan, jos se mitenkään on mahdollista. Hienoa mennä lumisissa metsissä aamu- ja iltahämärässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!