lauantai 14. helmikuuta 2015

Anorakki, Osa 3

Anorakkiprojektin ykkösosa. Ja kakkososa.


On tullut eilen ja tänään puuhasteltua enemmän tai vähemmän aktiivisesti anorakin parissa. Ehkä 5-7 työtuntia takana. Vaikeimmat kohdat on onneksi selätetty eli huppu, vetoketju ja kengurutasku ovat jo kiinni ja torso alkaa olemaan kunnossa. Seuraavaksi jatkan hihojen ompelulla.

Kauluksen muokkaaminen kaavaan ei ollut kovin helppo homma ja vaati pari koehuppua kaavapaperista teipattuna. Lipasta tuli ensin vähän huvittava, kun se oli 11 senttiä pitkä. Vaimo nauroi, että no onpahan ainakin lippaa :-D Sivuprofiili meni jo sen verran koomiseksi, että otin melkein puolet pois. Tässä pari kuvaa hupusta ennen kiinnitystä... Pohdin vielä tarvitaanko hupun suuhun kiristystä vai ei. Senhän saa jälkikäteenkin tehtyä. Kai se olisi ihan hyvä olla...?
Nyt on kengurutasku paikallaan ja hihojen ja kylkien ompelut on seuraavat pitemmän saumat. Piti olla tarkkana taskun asettelussa, että olisi myös suorassa :-) Äkkiä tulisi hölmön näköinen, jos tasku olisi vinossa.

Tasku suljetaan tarranauhalla.Vetoketjuksi tilasin 35 senttisen, jotta sain kauluksen ylettymään leuan yläpuolelle asti. Aluksi tuli siis 18 senttinen ohjeen mukaan, mutta se tuntui aika lyhyeltä. Onneksi toimitus oli taas niin nopea, että vuorokausi tilaamisen jälkeen kirje kolahti postiluukusta. Ehti ennen viikonloppua :-)

Tästä on hyvä jatkaa :-) Tosin ulkoilutauko on nyt paikallaan, ettei mene ihan sisällä kyhjöttämiseksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!