keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Anorakin kankaat tuli! (Osa 2)

Tästä linkistä anorakkiprojektin ykkösosaan.


Hurjan nopea toimitus. Nyt on jo kankaat :-)

Anorakin materiaalit.
Harmaa kangas on tämän takin pääraaka-aine. Siitä tulee siis melkein koko takki. Mustasta fleecekankaasta tulee lämmikkeet huppuun, ranteisiin ja ehkä johonkin muuallekin, jos keksin tarvetta. Pikkusälänä on 20mm leveää tarranauhaa, vetoketju, kuminyöriä yms.


Neuloja, lankaa ja purjerenkaita.
Ensimmäisenä täytyy laittaa kankaat pesukoneeseen. En tiedä kuinka pesussakutistuvia kankaita nuo ovat, mutta niin on hyvä vaateprojekteissa tehdä. Olisi kurja huomata aluksi sopivan takin kutistuneen pesussa mitoistaan johonkin suuntaan valmistumisen jälkeen...

Sillä aikaa voisi aloitella kaavojen leikkaamisen. :-)

4 kommenttia:

 1. Hupusta puhuitkin, mutta mites helma- ja vyotarokiristykset? Tuleeko sellaisia?

  Yt. Luuppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmaan tulee kiristys nyörikujaan niin kuin hupussakin, mutta vyötärökiristystä en aio tehdä. Hihansuihin teen kiristykset tarranauhalla, koska olen tottunut sellaisia käyttämään mm metsästystakissa yms ja havainnut sen hyväksi.

   Ehdotit aiemmin kainalovetoketjuja, mutta jätän ne toistaiseksi tekemättä. Oletan, että kangas on riittävän hengittävää, kun ei ole mitään kalvoja.

   Kankaat pyörii juuri pesukoneessa :-)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen projekti. Teetkö maihairipituisen vai lyhyemmän?
  Itse olen pääosin "säästynyt" ompelemiselta koska vaimoni on siihen hommaan ammattilainen. Joskus tulee jotain pienempää ommeltua mutta isommat jätän vaimolleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pituutta kasvatin 8 senttiä alaspäin kaavakirjan ohjeesta, kun tuntui hieman lyhyeltä.

   Ompelu on kyllä mukavaa puuhaa. :-) Tänään leikkailin kankaat pääosin. Vähän (eli paljon) on hupun kanssa säätämistä, kun kirjan mallissa ei ollut kaulusta ollenkaan, mutta täytyyhän sellainen olla. Malli oli muutenkin huono. Paleltuisi kaula tuulessa. Aloin sitten muokkaamaan kaavoja reilumminkin. Nyt tulee koko huppuun fleece alle ja myös tuohon etupuolelle leuan ja kaulan kohdalle. Nuppineuloilla jo kiinnittelin kappaleita ja sovittelin, niin kyllähän se mukavan lämpimältä siinä tuntuu :-) Kolmas versio hupun ja (tupun? :-D ) kauluksen yhdistelmästä alkaa vaikuttaa jo hyvältä!

   Juttua tulossa enemmänkin uuden postauksen muodossa lähipäivinä. :-)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!