sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Nauriin kuivausta (epäonnistui...)


Kuivattelin vaihteeksi naurista. Ja lisää hirven jauhelihaa. Kolmen viikon päästä menen viikonlopuksi saaristoon myöhemmin kerrottavaan kohteeseen retkeilemään ja ajattelin siellä elellä pääosin itse kuivattujen sapuskojen voimalla. Sitä varten tässä kuivailen riittävästi eri aineksia, vaikka suurempaa visiota ei vielä edes ole mitä siellä keittelen. Sekoitusta varmaan.

Kuivatuksen tein täysin vastaavasti kuin aiemmin porkkanoillekin, eli vetelin kuorimisveitsellä lastuiksi ja levittelin pellille, jonka tungin kiertoilmauuniin. Sekoitinpa nuo kuivauksen jälkeen vielä samaan pussiinkin porkkanoiden kanssa. Lopputuntuma on aika samanlainen, mutta nähtäväksi jää olisivatko mahdollisesti kaivanneet kenties jotain esikypsennystä tms.

- Lähtöpaino: 320 g
- Loppupaino: 55 g
- Kuivapaino tuorepainosta: noin 17 %
- Aika uunissa 2 h 50 min
- Uunin lämpötila: 50 astettaNaurista kuivumassa.

Pari 60 gramman pussillista kuivaa hirven jauhelihaa ja nauriit sekä porkkanat sekaisin.

Muokkaus 15.3: nämä löytyivät tänään homeessa ja nihkeinä. Olipa mukava sentään huomata asia jo kotona eikä viikonloppuna metsässä. Enemmän pitää siis kuivata. 17 % tuorepainosta on vielä liikaa... Ja ainakin itse säilytän tästä lähtien pakastimessa kuivaukseni.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä :) Me ollaan menossa Pikku-Suolijärvelle viikonlopuksi ja ensi kertaa päätin kuivata ruokani. Porkkanaa, purjoa, spagettia ja jauhelihaa kuivasin, jotain keittoa ajattelin niistä askarrella. Varalle ostin kyllä pussikeittoja ja pussipastan, jos sattuisi käymään jokin moka itsetehdyissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän noista aineksista kokkaile jo hyvät keitokset! :-) Tänään toin kaupasta kyssäkaalia. Sehän on muutenkin sairaan hyvää, joten miksi en sitäkin kuivaisi mukaan :-D

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!