keskiviikko 4. tammikuuta 2017

akpojan retkivuosi 2016

Vietin viime vuoden aikana maastossa öitä 23 kappaletta. Virkistääkseni sekä omaa että lukijoideni muistia, selasin vähintään yhden yön kestäneiden retkireissujeni kuvat läpi ja valikoin tähän juttuun joka päivältä yhden kuvan. Siitä koostuikin itseasiassa aika kiva kokoelma erilaisia paikkoja, tilanteita ja olosuhteita, joihin jokaiseen liittyy omat muistonsa. Jokaisen kuvan yhteyteen kirjoitin lyhyen kuvauksen ja laitoin linkin varsinaiseen kertomukseen.

Tehkää hyvin!


Helmikuu


1.
Suoritettuani vuonna 2015 #twonights -haasteen ja retkeiltyäni jo 1,5 vuotta vähintään 2 yötä mehtässä kuukaudessa -tahdilla, päätin katkaista tuon enkä viettänyt vuoden 2016 tammikuussa yhtään yötä ulkona. Vuoden ensimmäinen reissu olikin sitten tuolloin neljävuotiaan lapseni kanssa Tampereen lähettyvillä laskiaisena Norojärvellä 6-7.2.2016. Sää oli helmikuun alkuun hämmentävän lauhaa ja käytännössä kesävarustuksella saattoi olla liikkeellä.

2.


Helmikuussa tuli kaikkiaan kolme yötä ulkosalla, kun kuun loppupuolella, 19-21.2.2016, vietin vielä viikonlopun Seitsemisen kansallispuistossa. Ensimmäiseksi yöksi kahlasimme lumessa puiston ulkopuolella olevalle Rysäslammin laavulle. Tällä reissulla oli muutama muukin tamperelainen retkikaveri mukana. Lunta oli juuri satanut aika runsaasti ja ehkä parempi olisi ollut ottaa lumikengät tai sukset matkaan, mutta tämä viikonloppu aurattiin jälkeä hankeen ihan saappaiden voimin.

Lauantaina poikettiin mahtavalla Soljasten suolla ja myös vaellusnetin turinoitsijoiden talvikokoontumisessa.

3.

Yksi vuoden hauskimmista tilannekoomisista hetkistä retkillä oli yllä oleva löytö paluumarssilta. Tässä kyllä oli kartan mukaankin polkureitti, mutta lumessa ei ollut kenenkään jälkiä, kun kukaan ei ollut tästä talvella kulkenut. Kädellä pyyhkäisin lumet pois kyltin päältä ja keskeltä metsää paljastui kyltti, jossa oli teksti: "PATIKOINTI" ja kyltin päissä oli nuolet molempiin suuntiin. Tässä metsässä sai siis patikoida aivan vapaasti haluamaansa suuntaan.

Maaliskuu


4.
Myös maaliskuulle retkiöitä tuli kolme, kun kävin veljen kanssa hiihtelemässä Muotka-tuntureilla lähtien Tirrosta, kulkien Peltojärven poikki ja edelleen Muotkan Ruoktuun. Ensimmäinen yö vietettiin Aaggasjärven jäällä.

5.
Tässä ollaan laskettelemassa Peltojärven jäälle retken toisena hiihtopäivänä. Pilkkiäkin vähän tuli yritettyä, mutta mitään saalista ei tullut.

6.
Lahtisen kämppä oli mielenkiintoinen paikka käydä tutustumassa. Syötiin pikkutuvassa lounas ja jatkettiin viimeiseksi yöksi Muotkan Ruoktuun ja telttaan K-niementien pohjoispuolelle.

Huhtikuu


7.
Kaakkurit pitivät illallameteliä, kun lapsen kanssa matkustin Vaakkoin alueelle teeren soidinpaikkaa etsimään. Tässä oli muutto Tampereelta Vantaalle juuri takana ja uudet soidinpaikat haussa. Vietettiin yö taivasalla suon laidassa ja aamulla muutama teeri näkyikin, mutta erityisesti pulputus- ja suhinakonsertti oli fantastinen!

Toukokuu


8.
Muutto oli takana ja taas ehti kolmeksi yöksi maastoon toukokuun aikana. Näistä ensimmäisen olin vaimon kanssa Leivonmäen kansallispuistossa. Vesi oli matalalla hiekkarannalla jo lämmintä toukokuun alussa ja mukava oli tyyni yö viettää järven rantaviivassa tarpin alla. Uimassakin tuli illalla käytyä.

9.
Siinä on vanha laituri ja taustalla Olkiluodon ydinvoimala. 20-22.5.2016 vietin taas tamperelaiskaverien kanssa viikonlopun ulkosalla, tällä kertaa Rauman edustalla Nurmeksen saaressa. Taas tuli pari yötä oltua taivasalla.

10.
Saari tuli kierrettyä ja kierrettyä tuli myös pinsettejä, kun nypin mukaan tarttuneita punkkeja irti ihosta.

Kesäkuu


11.
Kesäkuussa pyöräretkeilin ensimmäisen retkeni Nuuksion kansallispuistossa Vääräjärvellä juhannuksen tietämillä. Lämmintä piisasi!

Heinäkuu


12.
Heinäkuussa muun muassa huiputin lämmöstä huolimatta huppu päässä Hailuodon korkeimman kohdan retkibloggaajakaverini, Tapani Kunnaksen, kanssa. Itikoita oli kohtalaisen runsaslukuisesti ilmoilla ja varsinkin etelänmies tykkäsi suojata kankailla ihoaan pistiäisiltä.

13.
Siellä meillä oli seitsemisen kilometriä yhtenäistä hiekkarantaa ihan omassa käytössä. Muita ei näkynyt. Mukava oli juosta uimaan Perämeren aallokkoon!

14.
Vielä tuli heinäkuulle yksi yö, kun kävin molempien lapsieni kanssa minilomallani Teijon kansallispuistossa noukkimassa vähän mustikoita ja kotaretkellä.

Elokuu


15.
Elokuussa harrastin ensimmäisen kerran jokimelontaa, kun järjestin hollantilais- ja belgialaiskavereille yön yli kestävän melontaretken Hartolasta Sysmään Tainionvirtaa pitkin. Tämä oli huikea reissu!

Syyskuu


16.
Syyskuun perinteinen hirvijahtireissu Ylä-Lappiin ajoittui tällä kertaa aikavälille 9-15.9.2016. Tästä maastossa vietettyjä öitä kertyi kolme kappaletta.

17.

18.
Öitä kertyi siis kolme ja kaatoja kaksi. Pääsin kaatamaan kaksi kymppisonnia ja kyllähän tästä vängällä ikimuistoinen reissu tuli.

Lokakuu

 

19.
Utuisen yön lokakuun alussa vietin lapsen kanssa Valkialammella Nuuksiossa. Pikainen retki. Mentiin illalla ja aamulla pienen koukkauksen jälkeen palattiin takaisin.

Marraskuu


20.
Teijossa marraskuun alussa oli jo talven tuntua todella. Ajattelin testata viltin mukavuuslämpötilaa ja se menikin melkein extreme-lämpötilatestiksi. Vaatteet päällä kuitenkin selvisin, vaikka pakkasta oli enemmän kuin 10 astetta yöllä. Rapeaa.

21.
Jäätä oli sen verran, että rannan tuntumassa uskalsi jo vähän kävellä. Olisi varmasti ollut retkiluistelijan unelma tuollainen jää pistellä menemään.

Joulukuu


22.
Pukkipalossa hiiret söivät meidän pähkinät aivan pääni vieressä yön aikana, kun pussi oli jäänyt auki!


23.
Vielä vuoden viimeisinä päivinä kävin lapsen kanssa etsimässä mökittömän rannan Ukin liepeiltä ja meren rannassa yövyin vuoden 2016 viimeisen retkiyöni.Sen pituinen se, yöretkien osalta. Sitten oli niitä päiväretkiä lukematon määrä, mutta enpä minä niistä aio vastaavaa tehdä. Sieltähän ne blogiarkistosta löytyy kaikki jos ja kun intoa riittää kerrasta toiseen niitä lueskella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!