torstai 2. helmikuuta 2017

Merinovillainen putkikauluri

Merinovillaa jäi sopivasti yli, että pystyin toteuttamaan pienen lisävarusteen kaulan lämmikkeeksi. Ompelin äsken noin 30 senttiä korkean putkilon merinovillasta, joka on sopivan tiukka lämmittääkseen kaulan seutua ja tarvittaessa reilusti ylemmäskin. Minähän ompelin reilu vuosi sitten sarjan niitä merinovillaisia kaulureita, mutta tuossa katselin laatikoita eikä niitä enää missään näkynyt. Vissiin tullut lahjoitettua kaikki eteenpäin. Jospa tällä saisi vielä talvipakkaset houkuteltua takaisin ja päästäisiin näistä nollakeleistä... 


Tähän asusteeseen tarvitaan vain sopiva neliskulmainen pala kangasta, joka ommellaan sivuista kiinni, jolloin muodostuu putkilo. Kovin korkeaa matematiikkaa tästä ei tarvitse tehdä. Itse en ottanut edes mittanauhaa tätä juttua varten esille. Kokeilin vaan ja leikkasin sopivasta kohdasta. Putkilon valmistuminen vaatii lisäksi molempien päätyjen sivistelyn. Jos tämän tyyppistä alusasua itselleen meinaa eikä ole hetkeen käyttänyt kaasujalkaansa ompelukoneen polkimella, melkein kannattaa silloin alusasurojekti aloittaa tästä osasta. Niin sanotusti helppoa ja hauskaa.

Vieläköhän hukkapaloista lapasiin riittäisi... Siinä ja siinä.
1 kommentti:

  1. Mäkin sain juuri jouluna ystävältäni monta kerää merinovillaa ja olenkin jo kutonut muutamat sukat, mutta mietin juuri mitä sitä seuraavaksi tekisi. Tuohan näyttää hyvältä ja on varmasti itsellenikin hyvä, koska tykkäämme olla vesillä aika paljon ja kuten kaikki tietää, niin vesillä on aina vähän viileä. Itse pitää vähän muokata noita ohjeita, sillä kuten sanoin, minulla on kerinä ne langat, mutta varmasti niinkin onnistuu.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!