perjantai 30. lokakuuta 2015

Varustepainolla huijaaminen on nyt lopetettu

Kesäkuussa urputin pilkkahintaan hankkimastani Thermarestin alustasta (postaus: Thermarest Neoair All Season Regular), kun ilmoitettu paino ei pitänyt alkuunkaan kutiaan. Eihän tämä toki ollut laisinkaan ainoa omistamani "tehdasvalmisteinen" varuste, jonka painospekseillä yritettiin viilata linssiin. Eikä edes yritetty, vaan onnistuttiinkin aivan täysillä. Ilmeisesti varustevalmistajien mielestä on parempi myydä sitä tavaraa keinolla millä hyvänsä ja on aivan sama, vaikka ostaja joutuisikin pettymään myöhemmin tarkistaessaan painon. Esitin kysymyksen "tuntuuko rinkka kevyemmältä selässä, jos kuvittelee sen olevan kevyempi?" ja luettelin muutaman esimerkin varusteistani, joiden ilmoitetut painot ovat menneet metsään.


Mutta oikeastaan, tämän postauksen piti olla kuitenkin äänenpainoltaan positiivissävytteinen, sillä olen saanut miellyttävän kokemuksen siitä, että siellä "contact@varustetehdas.cn" -sähköpostiosoitteessa vastaakin ihan oikea ja ymmärtävä ihminen, johon yhteyttä ottamalla voi saada muutoksen aikaan. (Joskus sieltä saattaa saada kaverinkin, mutta tulen siihen asiaan myöhemmin...)


Nimittäin, he todellakin päivittivät painon sivuilleen! Hurraa! Valmistajan sivuilla lukee nykyään tuon ilmatäytteisen patjan painona 610 g vanhan 540 g:n sijaan.


Kesäkuussa lähetin viestin tuosta virheellisestä painosta ja sain seuraavanlaisen vastauksen:

"Hello Aki,

Thank you for your email.

We are currently in the process of updating our website and packaging to accommodate the slight increase in weight.
If I can be of any further assistance, please do not hesitate to contact me again." Linkki googlen käännökseen.


Kävin kesän aikana muutaman kerran katsomassa sivuilla, mutta nyt tässä taisi olla ainakin kuukauden tauko, joten en tarkkaa päivää osaa sanoa milloin luku on oikaistu. Muutaman kuukauden tuo "prosessi" kesti, mutta mikä tärkeintä; viimein siellä komeilee varusteen oikea paino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!