perjantai 2. lokakuuta 2015

Kodan mittapiirros, versio 1

Eilen jo mainitsin suunnitelmistani valmistaa kota (postaus: Kotasuunnitelmia). Alunperin suunnittelin sitä 225 senttiä korkeana, mutta ensimmäiseen varsinaiseen mittapiirrokseen korotin tuota vielä 25 senttiä, koska sen vaikutus lopputuotoksen painoon oli laskelmieni mukaan vähäinen, 70-100 grammaa. Päätin julkaista mittapiirroksen havainnollistamaan tämänhetkisiä ajatuksiani. Ylempi kuva on sivusta ja alempi edestä. Oviaukko tulisi siis pystysuoralle osalle. Visio minulla sen oviaukonkin toteuttamisesta jo on, mutta jätin piirtämättä sen tähän kuvaan.


Kodan ensimmäinen mittapiirros.


Kommentteja? Näkemyksiä? Kokemuksen syviä rintaääniä?

2 kommenttia:

 1. Korkeus ei todellakaan muuta painoa kummemin. Oma kota versioni löytyy shelby.fi -> forum -> gear projects -> kota
  Korkeus tuossa taisi olla 2.6m, mikä oli aika sopiva, 6 kulmiona halkaisija vaihteli 2.8-3.2m, mikä on kolmelle täysin riittävä. Hyvä seisomakorkeus sisällä, eikä seiniä tarvitse kosketella. Täyspitkä vetoketju mahdollistaa myös laavuna käytön. Kodan voi myös pystyttää epätasaiseen maastoon "kolmiona" yhden hengen majottumista varten. Sivukolmoiden lisätuet pullistavat kivasti lisätilaa kotaan ja näistä kota on mahdollista pystyttää matalana 1-2hlön majotteena (kovalla tuulella tullut kokeiltuakin). Huippu on tosiaa vaikea ommella, olen nähnyt auton peräkoukun kuppia käytetyn hyvänä huippuna, mihin on ohulla narulla kankaan yläreuna punottu.
  -Rölli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä ja projektisi jakamisesta Rölli. Kävin Shelbyn foorumilta lukaisemassa viestisi. Hyvän näköinen kota ja hienoja ominaisuuksia olet saanut siihen tehtyä, että voi käyttää monenlaisessa muodossa samaa kangasta. Itse ajattelen tätä omaa kotaani nyt vain kodaksi, koska tarppeja minulta jo löytyy. Myrskykiinnikkeet teen toki niin vahvoina, että tuo matalammaksi pystyttäminen on mahdollista. Alempien myrskynarujen kiinnityskorkeus täytyy siis muistaa katsoa siten, että tuosta virallisesta oviaukosta pääsee vielä sisälle :-)

   Huippua olen hahmotellut paperille ja hieman jo prototyyppiäkin tehnyt (löytyy kuva tuosta edellisestä postauksesta). Hyvä ajatus kyllä tuo peräkoukun kuppi siinä käytössä.. Ainoastaan ilman keskitolppaa pystyttämisen mahdollistava lenkki on siihen ehkä hankalampi kiinnittää.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!