tiistai 5. syyskuuta 2017

Hirvijahtiviikon varustelista 2017

Tästä linkistä pääset silmäilemään tämän vuoden hirvestyksen varustelistaa. Lähtö reissuun tulee olemaan tulevana perjantaina aamulla noin klo 4.00.


Suurimpia muutoksia varusteissa ovat, että tällä kertaa otan majoitteeksi cuben tarpin ja parin vuoden tauon jälkeen ajattelin sipaista myös Deerhunterin metsästyspuvun päälle. Puku on jäänyt melko vähälle käytölle sen jälkeen, kun olen ommellut itselleni päällysvaatteet. 

Uusia varusteita ei hirveästi ole, mutta muutama kuitenkin. Väliasuun on tullut merinovillaa ja mukaan on lähdössä ensimmäistä kertaa myös katselukiikarit, jotka helpottavat hirvien kiikaroimista tunturien syrjistä. Aiemmin olen käyttänyt siihen tarkoitukseen aseen tähtäinkiikari. 

Helvetinjärven reissun jälkeen valittelin, että Vikingin vaelluskumpparit pitää korvata toisilla saappailla, koska viikinkeihin tulee ikävä taitos, joka kuluttaa pitkällä matkalla sääret auki. Eilen illalla Porista työmatkalta palaamisen jälkeen poikkesin siis Jumbon Sievi shopista uudet ja kotimaiset polyuretaanisaappaat. Kyseiset buutsit ovat noin 250 grammaa kevyemmät kappaleelta kuin vanhat. 

Muutama sata grammaa on taas varustus kevyempi kuin viime vuonna. Yli kilon saisin vielä pois käyttämällä itse tekemiäni ulkoiluvaatteita. Merkittävin painonvähennys tullee kuitenkin ruokapuolesta, koska tällä kertaa otan itse kuivattuja muonia mukaan. Edellisen vuoden hirven jauhelihaa ja perunasipulisekoitusta jne. Aiemmin hirvireissuilla ei ole juuri tullut eväiden painoa pohdittua, eikä varmaan nytkään sen tarkemmin, mutta väkisin kuivamuonia hyödyntämällä saa lähtiessä nostaa kevyemmän repun selkään. 


Sievin saappaat.

6 kommenttia:

 1. Sievät on saappaat. ;) Samanlaisilla mennyt etelän hirvijahdit (ja oikeastaan kaiken luontaistaloustoiminnan) jo muutaman vuoden. Vuorikangas kulut paikoin puhki, mutta ei haittaa menoa.

  Jahtionnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin toimi saappaat ja etelään päin olen jo ajelemassa :-) hirvet nurin siis... Juttua tulossa myöhemmin!

   Poista
 2. Olen tässä jahkaillut uusien kumisaappaiden hankintaa... Vaikka noi Sievit sanoo olevansa kevyet, onko ne silti tukevat? Vaelluskäyttöä silmällä pitäen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... meinaan, että tuntuuko jokainen käpy pohjan läpi? :D

   Poista
  2. Kevyet on, mutta ei niin tukevat kuin vaelluskumpparit. En tosin kaipaakaan, että saapas olisi sen kummemmin tukeva. Ainakaan niin tukeva ja jämpti kuin Vikingit oli, että oli vaikea pistää jalkaan tai saada jalka pois.. En myöskään huomannut, että kävyt olisi läpi tuntuneet häiritsevästi. On nämä nyt parhaat saappaat mitä minulla on tähän mennessä ollut :-) voin siis suositella.

   Poista
  3. Hmmm, kuulostaa ihan hyvältä.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!