tiistai 26. syyskuuta 2017

Runkolaukku polkupyörään

Ompelin tänään illalla runkolaukun pyörään. Työmatka pitenee lähiviikkoina ja tarkoitus on saada vähäinen määrä rompetta (vaihtovaatteet, ehkä juomapulloa yms) kulkemaan pyörässä ilman selkäreppua ja siitä tuli idea valmistaa kyseinen kampe. Eilen jo tein kaavat ja leikkelin kankaita, mutta tänään ehdin ompelemaan tuotoksen valmiiksi muutamaa pientä viimeistelyä vaille. Saumojen viimeistely sisäpuolelta on siis nyt tekemättä...

Laukun tilavuus on 8 litraa. Paksuutta on 8-9 senttiä, joka vaikuttaa sopivalta. Liian leveä voisi häiritä polkemista, mutta tämän kanssa ei sitä ongelmaa ollut äskeisen pyöräilykierroksen perusteella.

Kulkusuuntaan nähden oikealla puolella on vetoketju, jonka kierrätin vanhasta putkikassista. Samasta putkikassista on otettu myös olkahihna, jonka laitoin kiinni laukkuun, jotta sitä voi kantaa helposti lyhyitä siirtymiä.

Kangasmateriaaleina on 5000 mm vesipilariarvon ripstop PU-polyesterikangas (musta) ja runkoa vasten on vahva 500D Cordura (vihreä). Runkoa vasten kiertävässä osassa on kaksinkertainen kangas ja väliin jäävään kujaan sujautin soiron solumuovia, jolloin laukku on tyhjänäkin muodossaan. Kiinnitys runkoon hoituu seitsemällä 20 mm velcrolla.

Alla kuvia tuotoksesta.

Tämä kappale on minun, mutta ompelen juuri perustaman toiminimen (Tmi A. Ihanajärvi) nimissä mittatilauksena tällaisia tai muunlaisia laukkuja myös muiden pyöriin, joten ota ihmeessä yhteyttä, jos olisi räätälöidylle pyörälaukulle tarvetta.


Kangas kaksin kerroin puolittaa leikkaamisen. 


2 kommenttia:

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!