sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Quilt-projekti 6: Tuplapeiton suunnittelua

Tuplapeiton ensimmäinen suunnitelmapiirros.


Sain tilauksen toteuttaa tuplapeiton retkikäyttöön ja kuvassa näet ensimmäisen luonnoksen tuon mitoista. Projekti on siinä vaiheessa, että olemme muutaman viestin verran keskustelleet ja tämän kanssa lähdetään hiomaan yksityiskohtia.

Tarkoitus on siis tehdä 2-hengen retkipeitto noin -3 asteen mukavuuslämpötilaan. Päämateriaaleina tullee olemaan Pertex Quantum ja täyttöaineena vesikauhuinen untuva FP850. Untuvamitoitukset ja lopullinen mittapiirros ilmestyy tänne, kun saadaan speksit mieleiseksi.


Sellainen muutos asioissa tapahtuu, että perustin äsken toiminimen lähinnä näitä ompelujuttuja ajatellen ja työt menee tästä eteenpäin sen firman kirjanpidon kautta. Kirjanpito näistä on toki ollut ennenkin, mutta onpahan virallisempaa sitten.  Touhu jatkuu samankaltaisena iltapuuhasteluna päätyön ohella, mutta toki voit vapaasti kutsua toimitusjohtajaksi kuitenkin. Tmi A. Ihanajärvi on firman nimi, kunhan se nyt hyväksytään vielä... 

8 kommenttia:

 1. Hei, onnittelut firman perustamisesta, herra toimitusjohtaja! :D

  VastaaPoista
 2. Onnea yritykselle (sekä toiminimelle että tuplapeitolle)! Quilt-tyyppinen ratkaisu on alkanut vähän kiinnostaa, mutta ehkäpä en vielä itse uskaltaudu sellaista tekemään. Luultavasti koko kämppä olisi täynnä untuvaa sen jälkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Quilt on kätevä. Itse olen tykännyt hurjasti omastani, jonka reilut pari vuotta sitten tein. En kaipaa makuupussia.

   Kyllä siinä untuvat väkisin vähän pölisee, vaikka rauhallisesti niitä siirteleekin. Meiltäkin välillä löytyy untuvaa jostain nurkasta, vaikka edellisestä viltin tekemisestä on jo muutama kuukausi aikaa. :-D Halutessasi voin ommella sinulle sellaisen viltin kuin haluat. Muutamahan noita on jo tullut tässä tehtyäkin :-)

   Poista
  2. Täytyypä pitää mielessä, jos orastava quilt-kiinnostus realisoituu välttämättömäksi tarpeeksi :) Pikkupakkasille mukavasti riittäviä quilteja ei ole mitenkään liikaa markkinoilla. Cumulus 450 ehkä osuisi spekseihin.

   Poista
  3. Tuo minun viltti on näköjään mitoitettu aika samanlaisiin olosuhteisiin kuin Cumuluksen 450 :-)

   Poista
 3. Onnittelut toiminimestä, sellainen on hyvä olemassa pieniäkin sivuhommia varten. Itselläni on niitä ollut useampiakin, välillä sivutoimista ja välillä päätoimistakin yrittämistä varten. Sattumoisin juuri tänään toin uusimman toiminimeni kaapista ulos - taustaa tapahtuneelle opiskelublogissani (http://tapanik.blogspot.fi/2017/09/tmi-tapani-k.html).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea myös sinun yrityksellesi! Toivottavasti töitä riittää :-)

   Tuo on kyllä harvinaisen mielenkiintoinen ala mitä teet ja opiskelet! Puutöistä olen minäkin aina tykännyt, mutta ehkä asumismuoto on ajanut panostamaan muihin kädentaitoihin viime vuosina. Putkiasennustöissä vielä näki kätensä jäljen joka päivä vaikka nyt jonkun kylppärin seinällä tai hitsisaumana, mutta näin insinöörinä ei ihan pelkkiä viivoja jaksa ruudulle tuottaa, joten jotain konkreettistakin on tehtävä. Helpommin, vähemmillä työkaluilla ja kotona onnistuu tällainen kankaiden kanssa pelaaminen ja soveltuu sikäli mainiosti tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni :-)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!