keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Laavukankaan kipinänreikien paikkaaminen


Polyuretaanipinnoitettu nailonkangas, taffeta ("laavukangas"), on yleisesti käytetty materiaali kangaslaavuissa ja tarpeissa. Materiaali soveltuu hyvin käytettäväksi nuotion lähellä, koska kangas kestää kipinöitä melko hyvin. Kipinänkesto on aika tarkasti suhteessa materiaalin painoon ja laavukangas on sieltä kevyimmästä päästä (70 g/m^2) mitä itse käytän avotulen lähellä.

Joskus niitä kipinänreikiä kuitenkin väistämättä tulee nuotiolla yöpyessä. Minä löysin nyt kaksi vuotta käytössä olleesta itse tehdystä liepeellisestä Paulitarpista yhden reiän ja päätin paikata tuon heti. Laavukankaisesta majoitteesta nuo pienet reiät on helppoa paikata vedenpitäviksi hyödyntäen saumojen tiivistämisessä käytettävää saumateippiä. Yksinkertaisesti havaitun reiän päälle vain leikataan muutaman sentin mittainen teipinpätkä, joka kiinnitetään silitysraudalla kuumentamalla kahdella pisteellä siten, että reikä jää teipin alle. Teippi kiinnitetään kankaan sisäpintaan.

Havaittu kipinänreikä.

Teippi asetetaan reiän päälle ja kuumennetaan silitysraudalla kiinni kankaaseen. Silitysraudan ja teipin väliin laitetaan leivinpaperi, että silitysrauta ei likaannu.

Paikattu kipinänreikä.

Samalla, kun paikkasin kipinänreiän, huolsin tarpin saumateippaukset myös muilta osin lämmittämällä jokaisen teipin pikaisesti leivinpaperin läpi. Mitään merkkiä teippausten irtoamisesta ei vielä ollutkaan, mutta eipähän lähde irti nyt sitten pitkään aikaan.

Uudelleenlämmitetty saumateippaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!