torstai 12. lokakuuta 2017

Quilt-projekti 6: Toteutettavat mitat

Negatiivi toteutukseen menevistä mitoista. Tässä kuvattu ainoastaan viltin päällysosa.Tuplaviltin, eli kahden henkilön retkipeiton mitat on nyt saatu asiakkaan kanssa mietittyä ja päällysosan mitat ovat nähtävissä yllä. Alustavista suunnitelmista tultiin sen verran eteenpäin, että lisäsin leveyttä suurimmillaan 210 senttiin ja pienimmilläänkin leveys on 150 senttiä.

Jalkopään toteutan avattavaksi. Neppareilla näillä näkymin. Tai tarranauhalla. Tuskin vetoketjulla.

Pään seutu sisältää enemmän detaljiikkaa. Yläreunassa keskellä peiton pituus on suurimmillaan ja molemmille tulee oma kiristys kaulan kohdalle. Käytännössä siis molemmat saavat hallita omaa puoltaan viltissä ja kuristaa kurkkunsa mielensä mukaan. Viltin reunan saa myös tasaisin välein pohjakankaaseen kiinni. Pohja kiinnittyy makuualustaan. 80 senttiä jalkopäädystä ylös peitto on kiinteästi pohjaan ommeltuna. 

Pohjan reunaan kiinnitän pään takaa kiertämään 20 senttiä leveän eristetyn kaistaleen, jonka reunaan tulee kuminyöri pitämään se kohdallaan. Nämä varmaan hahmottuu sitten valmiista tuotteesta paremmin, mutta siitä siis muodostuu ikään kuin leveä huppu, jonka alle päänsä voi laittaa, kun itse retkipeito-osassa huppua ei ole.

Mitoitus on tehty untuvalaskurilla -3 asteeseen. Untuvalaskuri ei tosin huomioi sitä, että tuplapeiton alla lämpölähteitä on kaksi, jolloin lämpöteho peiton alla on noin tuplasti suurempi. Samaan aikaan "ulkoseinää" on keskimäärin vähemmän kuin kahdessa erillisessä viltissä eli siinä mielessä ollaan turvallisella puolella mitoituksen suhteen.

Täytteeksi tulee 400 grammaa vesikauhuista FP850 untuvaa.

Fantastinen viltti tulossa! 

Muitakin projekteja on vireillä ja niistä kertoilen pikkuhiljaa myöhemmin... 

2 kommenttia:

  1. Lopputulos mahtaa olla huomattavasti mukavampi ja näppärämpi käyttää kuin vetoketjuistaan yhteen vedetyt kaksi tavallista makuupussia. :D

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!