torstai 5. lokakuuta 2017

Lumonite Compass R


Alkaa olla jo juttutulvaa kerrakseen, kun naputtelen pari jorinaa yhteen iltaan.

Nukuin toissayön todella huonosti ja se tuli kalliiksi. Kahden jälkeen herättyäni aloin pohtimaan, että mitäköhän lamppuja Google tyrkyttäisi, jos pyöräänsä yrittäisi näin syksyn pimettyä laittaa oikeasti valaisevan valaisimen.


Ei mennyt varmaan edes aamukolmeen, kun jo olin ajautunut valostoren sivustolle ihmettelemään Lumoniten tarjontaa. Useampiakin vaihtoehtoja siellä oli, mutta lamppumallien mersu alkoi tuntua parhaalta. Kyseiseen malliin kun oli saatavilla näppärät kiinnikkeet polkupyörän lisäksi myös työmaakäynneille turvakypärään, remmi otsalamppukäyttöön ja voisipa tuota ihan normi fikkarinakin käytellä.

Yhdelle kärpäselle monta iskua!

Tilaus oli jätetty jo aamuneljältä ja puoli kuuteen asti vielä pohdiskelin, että mitäköhän tuleman pitää. Sitten sain hetkeksi unen päästä kiinni ja kenties tiedät tunteen, kun sitten herää puolen tunnin päästä jossain väärässä unen vaiheessa eikä päivä lähde ollenkaan käyntiin... No ihan sama.

Paketti tuli parissa päivässä ja äsken kävin jo kokeilemassa miltä 1200 lumenia ja rapiat näyttää metsäpolulla. Aika kivasti antaa valoa ja hyvin luulisi näkevän reilun kymmenen kilometrin työmatkan tuon valossa kohta alkaa polkea eikä tarvitse edes käsikopelolla suunnistaa osin sähköttömällä tehtaalla, jossa nyt töiden vuoksi täytyy useahkosti vierailla. Retkireissuista puhumattakaan. Vähempikin valoteho riittäisi. Jospa flunssa hellittäisi ja pääsisi vaikka yöksi lasten kanssa metsään lampun koeajolle.

100 grammaa on pelkän lampun paino ja 140 grammaa se on otsaremmin kanssa. Merkittävästi, yli 200 grammaa kevyempi kuin vanha Fenix, joka saa siirtyä jälkikasvun retkikäyttöön. Ensivaikutelma Lumonite Compass R:stä on mainio. Tästä lienee lamppua pitkäksi aikaa.
Alla pari kuvaa hauskasta magneettisesti kiinnittyvästä latausjohdosta.
4 kommenttia:

 1. Harkitsisin kokeilemaan myös Armytek Wizard Pro lamppua hyvä vaihtoehto hankimallesi lampulle. Itsella vanhempi compass ja toiminut mallikkaasti. Uudessa mallissa lumilight compassiin on tullut villejä ominaisuuksia kuten erikoinen 18650 erikoisakku. Käykö normi suojattu akku enää compass r. Ja usb magneetti latausjohdon napaisuuksien vaihtelu. Hieno valaisin kyllä kyseessä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vastaavan näköinen tuo armytekin lamppu. Kaverilla onkin sellainen :-) varmasti ajaa saman asian ja on kevyt. Pikkuisen valotehossa kenties häviää Lumonitelle..

   Poista
 2. Oma kokemus armytek wizardin aikaisemmasta lippulaiva mallista... hyytyi jo muutaman asteen pakkasella ikävästi, paukkupakkasella ei toivoakaan että toimisi... oikosulkuu vetää -20°C ihtesä ja sai auki käyttämällä laturissa. Lumonite Compas R (v5) Toiminut tasaisen myös -20°C pakkasilla. Jään kaipaamaan lumoniteen vain matalampaa "moon-light" tilaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Pelkkää hyvää sanottavaa on minullakin tästä otsalampusta. Hyvin on ajanut asiansa :-) vuosi näköjään jo vierähtänyt ostamisesta.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!