maanantai 31. heinäkuuta 2017

Tarppi Norjassa

Paulitarppi käväisi Norjassa jossain Saltfjelletin suunnalla noin viikon verran vaelluksella lainassa/vuokralla. Sain muutaman kuvan reissusta ja ajattelin jakaa niitä tässä, kun tarppi pääsi niin komeisiin maisemiin... 

Jos  joku haluaa tarppia testailla niin se usein joutaa vuokralle ja jollain aikataululla niitä vielä ompelenkin taas syksyn mittaan, kun jokunen halukas on ilmaantunut. Aika tuntuu olevan vähän kortilla nykyään, mutta kannattaa ottaa yhteyttä, jos on kiinnostusta majoitetyyppiä kohtaan.Kireähkö pystytys.

Voin kuvitella kuinka mukava tässä on ollut pötkötellä auringolta suojassa.

Sea To Summitin Nano Double hyttysverkko viriteltynä tarpin kattoon. Kuulemma toimiva ratkaisu.4 kommenttia:

 1. Vou, onpa tarppisi käynyt tosiaan hulppeissa maisemissa seikkailulla! Tykkään tosi paljon siitä, miten moni retkeilijä nykyään lainaa/vuokraa omia varusteitaan toisille, ihan vieraillekin. Sen myötä varusteita on niin mukavasti saatavilla, ettei tarvitse mennä heti alkuun hankkimaan kaikkea omaksi, vaan voi kokeilla ja pohdiskella vaihtoehtoja ennen hankintoja. :)

  Olen itsekin pohtinut nyt jo pitkään jonkinlaisen tarppia vastaavan kevytmajoitteen tekemistä, kun enimmäkseen retkeilen kuitenkin sellaisissa olosuhteissa, joissa en oikeastaan tarvitse telttaa. (Onhan telttanikin ihan kohtuukevyt, mutta kyllä sen maastoonroudaamiseen tarvitaan aina ns. oikeaa rinkkaa mukaan, kun ihan vaan reppuun kuormattuna kantamuksesta tulee vähän turhan raskas hartioille. Tykkäisin kuitenkin tehdä lyhyemmät reissut pelkän repun kanssa, jolloin kevyempi majoite olisi tarpeen.) Tämä sinun tarppimallisi taitaa kuitenkin olla sellainen, että ilman itikkaverkkoa lisävarusteena kaiken maailman pikku höntiäiset ja vähän isommatkin vipeltäjät pääsevät sisälle, vai? Olen siitä nurinkurinen luontoihminen, etten siedä esimerkiksi muurahaisia tai ampiaisia lähelläni, vallankaan silloin, jos yritän nukkua, joten höntiäistiivismajoite on lämpiminä öinä välttämätön. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :-) Pohdin juuri, että minultahan saisi paljon muitakin varusteita kyllä lainaan halutessaan.. Tähän mennessä olen lainannut vain ahkiota, tarppia ja laavua muistaakseni. Voisihan sitä tyrkyttää vaikka koko varustesettiä, jos joku haluaisi testata millä setillä itse liikun :-)

   Juu, onhan tuossa tarpissa yksi sivu useimmiten auki eikä pohjaakaan ole ellei sellaista tee tai teetä. Verkkoja olen toteuttanut useita erilaisia ja pohjiakin olen ommellut. Itse en tarvitse metsään juuri makuualustaa suurempaa pohjaa, mutta verkko on ötökkäaikaan tarpeellinen tarpin suulla. En minäkään muurahaisista välittäisi vilttini alla, mutta täytyy vain katsoa sellainen paikka missä niitä ei ole. Tähän asti se on onnistunut..

   Yksi ikävämpi kokemushan minulla on Kurjenrahkalta viime talvelta, kun hiiri söi pähkinät pussista alle 50 cm etäisyydellä päästäni minun nukkuessa... ;-) Tosin silloin oli kodan kanssa liikenteessä, mutta sieltähän se epeli reunan alta pääsi. Siitä löytyy juttu blogista joulukuulta.

   Poista
 2. Kireän pystytyksen saa kätevästi kun jättää läpimärän majoitteen kuivumaan auringonpaisteeseen ;) Käyttävätköhän noissa esitteissäkin samaa kikkaa ?

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!