sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Otajärven lintutornilla 6.7.2017

Sen verran haipakkaa tämä kesäaika, ettei ihan pysy kronologisessa järjestyksessäkään nämä jorinat, kun tulee jotain aina väliin mistä on mukavinta kirjoittaa välittömästi... Edellisen kesäloman toisella viikolla tuli kuitenkin piipahdettua länsirannikon reissulla Otajärvellä ja sieltä laittelen tässä kuvia. Järven rannalla sijaitsee yksi lintutorni (karttalinkki), lintulava (karttalinkki) ja sen lisäksi pieni, mutta viihtyisä luontotupa lintulavan välittömässä läheisyydessä. 

Vähän tietoa paikasta.

Paikka mainittiin opaskyltissä jopa kansainvälisesti arvokkaaksi lintujärveksi, enkä toki epäile yhtään etteikö se sellainen olisikin. Tällä kertaa lintutorni tuntui kuitenkin kohtalaisen hiljaiselta, johtuen varmaan vierailun ajankohdasta. Havaintoja tuli tornista iltapäivän vierailulla pääskysistä, tiiroista, pajusirkuista ja lokeista. Lyhyehköllä pitkospuureitillä parkkipaikalta tornille lauloi myös til-tal-til-tal-til-tiltaltti ja pajulintu innokkaasti. Näköhavaintoa ei tullut kummastakaan.

Lintulavalta käsin näkyi ensin kolme nokikanaa, mutta hetken kuluttua kuului härkälinnun ääni ja sellainen kohta ilmestyikin venepaikan läheisyyteen uiskentelemaan. Lähtiessä myös jokin haukka laskeutui kaislikkoon hyvin lähellä luontotupaa, mutta enhän minä ollut enää siinä vaiheessa niin skarppina, että olisin ehtinyt sitä tunnistamaan. Jäi havainto vilaukseksi ja laji määrittämättä.

Polku lintutornille seurailee puron vartta.

Valkolehdokki.


Linnun pesä ja kurjenmiekkoja.

Lintutorni.

Otajärven ruovikkoa.

Otajärvi.

Pikkuihminen kulkee kätevästi manducassa.

Luontotupa.

Otajärveä luontotuvan edustalla.Petolintu katselemassa lintulavalta.

Keltamaksaruohoa.Seuraavaksi luvassa juttu pyöräretkeltä Uudestakaupungista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!