lauantai 19. marraskuuta 2016

Neljän gramman lompakko

Tällaista pientä puuhastelua jaksaa nuhaisenakin...

Cubenista teipattu lompakko.

Aika tasan kaksi vuotta sitten tein 11 g/m^2 cuben-purjelaminaatista itselleni lompakon harjoituksena ennen tarpin tekemistä. Nyt kyseinen lompakko, jonka paino muuten oli 1,82 grammaa, alkoi vetelemään viimeisiään, kun jotkut nurkat ja taitoskohta alkoi rispaantumaan läpi asti oleviksi rei'iksi. Sen aikaa tuo materiaali sitä takataskussa pitämistä sitten kesti.

Eilen illalla innostuin askartelemaan uuden. Tällä kertaa noin tuplasti painavammasta materiaalista, josta siis sen tarpinkin tein. 

Tuplasti painavampaa, mutta ei tätä nyt painavaksi silti pääse sanomaan, vaikka taittelin nurkkiinkin nyt vähän enemmän kerroksia.

Vihannesvaaka jäi lopussa arpomaan 3:n ja 4:n gramman väliltä, kun valmista tuotosta puntaroin. Lompakossa on neljä eri korttipaikkaa, joihin kuhunkin mahtuu noin viisi korttia ja sen lisäksi on seteliosasto. Taittelin korttilokerot yhdestä pitkästä kangassuikaleesta ja seteliosaston omasta palastaan. Alla olevat kuvat selventänevät työvaiheita. Cubenin teippihän on niin vahvaa, että sitä ei enää irroiteta sen jälkeen, kun se on kerran painettu paikoilleen.

Korttipaikat on taiteltu yhdestä pitkästä kangaspalasta.

Kortteja sovittamassa ennen reunojen taittoa ja teippausta. 

Käänsin reunan pari kertaa ympäri ja laitoin väliin teipin. Teippi on kaksipuoleista rullalla ja toista puolta suojaa paperi.

Tässä taitellaan seteliosaston puolta.

Seteliosaston kiinnitys.
Kortit paikoillaan uudessa lompakossa. Vanha lompakko yläpuolella.


Neljää grammaa näyttäisi nyt. Välillä vaihtui kolmoseksi.

2 kommenttia:

  1. Huolestuttavaa kehitystä. Mies vanhenee ja varusteet painavoituu. Varo vaan, ettet tee itsellesi niin painavia kamppeita, että et enää jaksa kantaa niitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että tällaista 100% kasvua ei ihan kaikkien varusteiden kohdalla selkä kestä. :-D

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!