keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kotaprojekti: Oven vetoketjutus


Kodan päivittely on siinä vaiheessa, että nyt oviaukossa on vetoketju. Kaksikin. Puolin ja toisin. Eli toisella puolella ensimmäinen, ja ensimmäisellä toinen. Vai päinvastoin?

Tein kiusallani yksinkertaisesta asiasta hyvin hankalasti luettavan.

Ompelin ensin oviaukon sisäpuolisiin reunoihin vetoketjut, jotka alkavat oviaukon alaosasta keskeltä ja päättyvät ylös. Pituutta näillä kullakin on 1,5 metriä. Sitten ompelin vetoketjun toiset puolikkaat kiinni oviläppään. Ompelinko siis sittenkin neljä vetoketjua, kun äsken oli puhe vain kahdesta? Ei tästä ota kohta enää seppäkään selvää.

Kun kerran tehdään itse, niin silloin myös vetoketjun stopparit tehdään itse.

Hirven sarvet ovat kyllä kätevät olla seinällä. Hyvä roikottaa jos jonkinlaista tavaraa sieltä aina tarvittaessa. (Tarkalleen ottaen tämä oli ensimmäinen kerta, kun roikotin niistä mitään.)

Alla olevassa kuvassa ovi näyttää aivan samalta kuin tähän asti, koska ompelemani vetoketjut ovat läpän alla ja käytin mustaa lankaa.


Myös oviaukon rullaus toimii kuten tähänkin asti. Muuttunut seikka on se, että näillä vetoketjuilla oviläpän saa tiiviiksi eikä se lepata tuulessa eikä sieltä tule inisijöitä sisäpuolelle. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kodassa ei ole varsinaista korvausilmaräppänää oven ollessa kiinni, joten sellainen täytyy nyt sitten jossain vaiheessa suunnitella ja lisätä. Siitä tulee ajastaan oma juttunsa, kun saan pohdittua minkälaisen teen. Vaihtoehtojahan sellaisen toteuttamiseksi olisi paljonkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!