lauantai 27. elokuuta 2016

Nuuksion kansallispuisto: Laihalammella sienestämässä 27.8.2016

Teetä ja sämpylää.

Tämänkertainen sienestysreissu suuntautui Nuuksion kansallispuistoon. Ajatus oli kiertää joku Haukkalammen ympäristön luontopoluista. Käymättäkin tiesin tuon yhdeksi Suomen vilkkaimmin retkeillyistä paikoista ja olin henkisesti asennoitunut siihen, että muita saattaa olla runsaastikin aurinkoisena, mutta tuulisena elokuun viikonloppuna liikenteessä. Poikkesimme ensin katsomassa miltä Haltian luontokeskuksessa näyttää ja jatkoimme sitten matkaa. 


Haukkalammen parkkipaikalle johtavalla hiekkatiellä tuli jo paljon väkeä vastaan. Valmistautumisestani huolimatta parkkipaikalla (karttalinkki) oli todettava nähtyäni 100+ autoa, että nyt ei kyllä pysty. Jänistin. Suuren maailman meininkiä jopa näissä luontopaikoissa täällä päin. Joku tolkku siinä vastaantulijoiden määrässä on sentään oltava, jos on menossa metsään... Enpä ole niin suurta parkkipaikkaa nähnyt missään retkeilyalueella tähän asti (paitsi Kilpisjärvellä Haltin valtatien alkupäässä) ja vieläpä täynnä autoja. Käänsin auton tiiviisti parkkeeratulla alueella ja jatkoimme tietä hieman eteenpäin ja lähdimme kurkistamaan Laihalampea (karttalinkki). Auton sai jätettyä jokseenkin tässä olevalle merkitylle parkkipaikalle.

Tämä oli mukava vaihtoehto. Vaikka parkkipaikalla oli jokunen auto, ei metsässä tullut ketään vastaan ja metsä oli aivan täynnä suppilovahveroita! Ensimmäisen kerran löytyi myös mainittava määrä mustatorvisieniä ja lisäksi kaksi kantarellia. Yksi kangastattikin taisi eksyä kassiin.

Muutama pokkarikuva tähän väliin.

Haltian luontokeskus Solvallassa.

Perhosen toukka.


Mustatorvisieniä.

Laihalampi ja soiset rannat. Hieno paikka!

Jonkin sortin lähde.

Iso osa saaliista.

2 kommenttia:

  1. Eilen juhlittiin Suomen luonnon päivää joten uskon että se toi tavallista suuremman määrän porukkaa Nuuksioon. 😊 Itse olin siellä pe-la yön ja aamulla oli vielä Haukkalammella tilaa, taisi olla vain 3 muuta telttaa laavun luona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, minulta mennyt moinen päivä tyystin ohi. :-) Se selittänee väenpaljouden. Täytyy sinne vielä vaikka myöhemmin syksystä mennä katselemaan..

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!