tiistai 2. elokuuta 2016

Housuprojekti: Katsaus yksityiskohtiin

Tästä linkistä projektin alkuun, mikäli asiasi ovat niin huonolla tolalla, että et ole reisitaskuhousujen värkkäämiseen vielä kylliksi perehtynyt.

Melkein kuukausi vierähti siitä, kun lupailin tarkempia kuvia ja tietoja viimeisimmän projektini tuotoksesta eli reisitaskuhousuista. Tuona aikana on jo käyttöäkin kertynyt parin viikonloppureissun verran ja käytännössä joka ilta olen töiden jälkeen sipaissut nämä housut jalkaan, ehkä paria helteisintä poikkeusta lukuunottamatta. Mutta tässäpä nyt niitä tietoja housuista ja alla kuvia, joiden annan kertoa loput tuhannet sanat. Enemmän kuvia housuista jaloissani voi bongailla aiemmista ja tulevista retkikertomuksista.


 

Tarvikkeet:
- Kangas: Corduravahvisteinen Quickdry Midweight (179 g/m^2, vedenpitävyys 150 mm, tuulenpitävyys 90%)
- Lanka: Guetermann Mara #70
- Vetoketjut: 6mm Salmi 12cm umpivetoketju (sepalus) ja 6mm Salmi 18 cm umpivetoketju (taskut)
- Muut pientarvikkeet: Neppareita, kaksireikäisiä nyöristoppareita ja kuminyöriä

Ominaisuuksia:
- Paino: 391 grammaa
- Kuminyörikiristeiset lahkeensuut
- Reisitaskujen koko 18*20 cm
- Reisitaskujen sulkumekanismeina sekä nepparit että vetoketju
- Tilavat etutaskut vetoketjuilla
- Sepalus nepparilla ja vetoketjulla varustettuna
- Vyölenkkejä 6 kpl (noin 6 cm vyölle)
- Polven kohdalla taitokset, jotta kangas ei kiristy liikaa kyykyssä tai korpossa

Tulossa:
- Panospidikkeet reisitaskuihin. Ratkaisu venyvästä kankaasta, jolloin yhteen lokeroon mahtuu joko kolme .308 kaliiperisen kiväärin panosta tai yksi 12/89 haulikon patruuna. Tällöin kilinöitäkään ei aiheudu. Tämä täytyy yrittää saada aikaiseksi ennen syksyn hirvijahtireissua pohjoiseen.
- Muuta, mitä...?

Lahkeensuut kiristetään kuminyörillä.

Nyöri käännetään lahkeen alle piiloon kulkiessa.

Kuminyörikiristys on kätevä myös, kun lahkeet haluaa nostaa ylös. Tässä tyylinäyte kahluupuuhista Hailuodossa. Kuvan otti Tapani Kunnas.

Polven kohdalle jää taitoksien ansiosta sopivasti löysää kangasta kyykistyessä.

Etutasku suljetaan vetoketjulla.

Vyönlenkkeihin mahtuu leveämpikin vyö. PeakPerformancen portaattomasti säädettävä vyö on näissä housuissa erinomainen, tekstin väriä myöten.

Reisitasku sulkeutuu tarvittaessa sekä neppareilla että vetoketjulla.

Reisitaskun taitokset pitävät taskun litteänä tyhjillään, mutta sallivat myös isompienkin juttujen kuskaamisen taskussa.

Yksi polvitaipeen kolmiotaitoksista.

Varsinainen housuprojekti päättyy tähän postaukseen, mutta erinäisiä mainintoja on tulossa myöhemminkin, mikäli keksin jotain paranneltavaa... Ja käyttökokemuksia tulee myöhemmin runsaasti, koska näillä mennään tulevaisuudessa monet retket!


Tarppiohjeen päivitys on ollut vaiheessa noin vuoden ja sitä on kyselty ahkerasti. Lähipäivinä aionkin viimein lisätä blogiin ladattavaksi ohjeen Paulitarpin tekemiseksi sillä tavalla kuin minä sen teen. Pysykää siis kuulolla...

2 kommenttia:

  1. Tähän on paha kommentoida mitään, kun noissa housuissa näyttää olevan kaikki tarpeellinen! Ja saumojen laatu kestää lähikuvatkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Itseasiassa tässä projektissa jopa purin pari saumaa vain siksi, että en ollut niiden ulkonäköön tyytyväinen. Olen ehkä pääsemässä eroon kärsimättömyydestä saada projekti mahdollisimman nopeasti valmiiksi silläkin uhalla, että joku sauma vähän kiemurtelee ;-)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!