sunnuntai 7. elokuuta 2016

Mustikka- ja kantarellireissuja Meikossa 6-7.8.2016

Hyvä, että en tuollaisen kerän päälle nappaskengilläni tallannut...

Tässä on harrastettu yhdistettyjä marjanpoiminta- ja sienestysreissuja harva se ilta sellaisella taktiikalla, että aina valitaan kartalta uusi paikka ja mennään katsomaan löytyykö sieltä jotain kerättävää. Siinä tulee lähialueet tutuiksi ja hyvin tuntuu noukittavaakin löytyvän, kun on sienipussit ja mustikkaämpärit matkassa. Useimmiten molempiin tulee täytettä ja jopa ihan hyvinkin! Mutta sellaista puuhasteluahan se on, kiertylyä ja kaartelua, ja enpä loppujen lopuksi tiedä meneekö marjoja enemmän suuhun vai ämpäriin, mutta mitäs siitä. Tosi mukavaa ajanvietettä ja sen verran äkkiä tästä Vantaalta metsäänkin kerkiää, että jopa työpäivän jälkeen tällainen harrastaminen on mahdollista. Tämän viikonlopun molemmat keräilyretket suuntautuivat  Meikon ulkoilualueelle Kirkkonummella.

Lauantaina menimme tutustumaan Meikojärven eteläpuoliseen alueeseen ja jätimme auton Granbackaan pienen (ja monttuisen) tien päähän (karttalinkki) ja sunnuntaina järven pohjoispuolelle vedenottamon lähelle (karttalinkki), jossa on ihan virallinenkin parkkialue ulkoilualueella virkistäytyville.

Kotiintuomisena reissuilta oli yhteensä vajaat viisi litraa mustikkaa, puolisen litraa juolukoita, litra puolukkaa (alkaa olla pikkuhiljaa kypsää!), muutama vadelma ja ehkä viidestä seitsemään litraan kantarelleja. Kerrassaan upeita paikkoja, joihin täytyy myöhemmin tutustua ihan yön yli -reissuillakin. Eteläosat näkyivät olevan soisempia ja Meikojärven pohjoispuoliset alueet paikoin hankalakulkuisiakin kallioita ja jyrkänteitä. Yllättävän hyvin jopa niiltä kallioiden reunoilta löytyi sieniä ja välillä kantarellit pitikin noukkia hieman hankalista paikoista... Aika paljon oli autoja parkissa, mutta omia polkuja pitkin kulkiessa ei kuitenkaan montaa ihmistä metsässä tullut vastaan ja hyvin sieltä kerättävää kaikille halukkaille tuntuu riittävän. 

Alla hieman Sony Xperia M4 Aqua -puhelimella otettuja kuvia reissuilta. 

Vaipojärvi.

Slätmossen.

Eteläpuolisen Meikon ulkoilualueen paras kantarelliapaja, joka ei edes aivan täysin mahtunut kuvaan.

Nam!

Reittikartta lauantailta. Sunnuntailta jälki ei valitettavasti tallentunut, joten tämä on ainoa Oruxmapsin kuvakaappaus tässä postauksessa.
Jonkun leiri Korsolammen rannalla.

Joku virittelee nyöriä puusta puuhun Korsolammen yli.. Mitä ilmeisimmin tämä ei ole pyykinkuivausta varten.

Ei muuta kuin poimimaan. Ihan kohtalaisesti mustikoita!

Kantarelli kallionkolossa jyrkänteen reunalla.

Ei ehkä tyypillisin kantarelliapajan sijainti.

Sunnuntain saalis.

Kantikset pannulla.

4 kommenttia:

 1. Heh, olin Meikossa la-su-yön, sieniä ja marjoja löytyi tosiaan hyvin. Ei taidettu törmätä, ellet sattunut sunnuntaina ohittamaan autolla kahta Kirkkonummen suuntaan kävelevää rinkkaselkää. :) Meikon alue on parasta mitä Uusimaa tarjoaa erämaaluonnon ystäville. Sulla ei näytä olevan vaikeuksia löytää hienoimpia paikkoja kartalta, mutta jos kaipaat noille seuduille vinkkejä, voisin paljastaa jokusen käymisen arvoisen spotin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Sellainen mielikuva on, että varmaan ohitimme autolla pari rinkkaselkäistä :-) Yritän järjestää itseni ainakin yhdeksi viikonlopuksi Meikoon tuossa talvikauden aikana ja samalla kierrellä siellä enemmänkin, joten käymisen arvoiset paikat otan ilomielin vastaan!

   Poista
 2. Jopas nyt, puolukoitakin jo. Siellä etelässä kaikki tapahtuu aikaisemmin. Taitaa kohta tulla joulukinkutkin kauppoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :-D Äsken löytyi Petikosta jo suppilovahveroitakin!

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!