maanantai 14. joulukuuta 2015

Cubenin työstö: Vahvike eri materiaalista

Edellisessä aiheeseen liittyvässä postauksessa jaoin näkemyksiäni huippukohdan vahvistamisesta (Cubenin työstö: huipun vahvistaminen) ja lupasin seuraavaksi kertoa miten vahvikkeen voi tehdä eri materiaalista. Tässä lunastan tuon lupauksen.

Cubenin kanssa touhutessa ompelu ei ole paras vaihtoehto. Jos saumaan kohdistuu voimakasta poikittaista vetoa, se venyttää neulanreikiä ja lisää majoitteessa vuodon riskiä. Voihan siihen toki teipinkin heittää ompeleen päälle ja näin lisätä sauman lujuutta ja tukkia neulanreiät vesitiiviiksi, mutta sen läpiompelemisen voi myös kokonaan välttää, kiitos tolkuttoman pitävän teipin.

Olen käyttänyt vahvikkeisiin tyypillisesti 500D Corduraa. Montaa kuvaa ei ole tarjota, mutta tuo menee sanallisellakin selityksellä, kun asia on yksinkertainen. Uloimman kerroksen läpi ompelemiselta vältytään, kun otetaan vahvikkeen muotoinen ja kokoinen pala Cuben-purjelaminaattia ja ommellaan se vahvikepalan nurjalle puolelle. Tämän jälkeen vahvike voidaan teipata uloimpaan kerrokseen. Teippiä ei näissä vahvikekohdissa kannata säästellä, koska sitä vahvempi se on mitä enemmän teipillä on tartuntapintaa.

Pari kuvaa aiheesta:


Tatti. Ei vaan corduralla vahvistettu keskikohta ja keskitolpan putki tarpin huipulle.

Sama kiinnitettynä ja toiselta puolelta. Huomaa ommellut saumat! Tämä ei kuitenkaan ole ommeltu läpi uloimmasta kerroksesta = ei minkäänlaista vuotoriskiä huipulla!

Toivottavasti tästä on apua. Mitäs seuraavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!