torstai 19. marraskuuta 2015

Quilt-projekti 2: Untuvaosastojen väliseinät

No nyt on peiton teko päässyt kunnolla vauhtiin! Olen ahkeroinut tylsempiä työvaiheita pois ja lähestytään koko homman hauskinta osuutta --> eli untuvien sullomista pussiin. 

Mutta mitä tein kankaiden leikkaamisen jälkeen? 


Leikkasin untuvaosastoihin väliseinät soveltaen vanhaa hyväksi havaittua tapaa, jonka keksin tehdessäni ensimmäistä retkivilttiä (postaus: Untuvaosastojen välikankaiden leikkaaminen). Tähän vilttiin tulee noin 5,5 senttiset väliseinät, joten kangassoirojen piti olla noin 6,5 sentin levyisiä. Niitä sitten ommellaan puolen sentin päästä reunasta oikeaan kohtaan molempiin puoliin kangasta ja saadaan aikaiseksi oikean kokoiset lokerot. Aika ykstoikkosta hommaa, mutta kuten voit kuvitella, lopputuloksena on huomattavasti läpitikattua lämpimämpi peite, kun ei tule kylmäsiltoja! Aivan ensiksi verkkosoirot täytyy kiinnittää toiseen puolikkaaseen. Kaikki. Sen jälkeen yksi kerrallaan ommellen toiseen puoleen. Missään muussa järjestyksessä tämä työvaihe ei onnistu.


Untuvaosastojen väliseinäkankaat kiinnitettynä mustaan sisäpuoleen. Oman designini mukainen osastointi.

Untuvaosastot valmiina myös sinisellä puolella.

Eräs untuvaosaston suuaukko.

Jotta untuvia todella pääsee seuraavassa vaiheessa sullomaan, pitää myös reunat päärmätä tässä vaiheessa, jotta reunimmaisetkin osastot ovat kyljistään ummessa. Kylkien päärmäyksen lisäksi ompelin jalkapussin vahvikkeen ja sauman jo tässä vaiheessa umpeen ja piilotin taitokseen myös lenkit, joista peiton reuna vedetään selän alle tai lukitaan naruilla makuupussimaisesti selän tai makuualustan ali. Pari kuvaa vielä kolmion muotoisesta kangaspalasta jalkapussin suulla (päätykappale siis puuttuu vielä... Sen laitan vasta untuvien sullomisen jälkeen):

Kolmiovahvike jäämässä päärmäyksen alle.

Valmis kolmion muotoinen vahvikepala jalkapussin suulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!