sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hirvikolari

Tänään iltapäivällä puoli viiden aikaan kolaroin aikuisen naarashirven kanssa Lusin suoran pohjoispään lähettyvillä Heinolassa. Tällä hetkellä makaan Päijät Hämeen keskussairaalassa tarkkailuosastolla. Niska pää ja vatsa kuvattu eikä hengenvaarallisia vammoja ole löytynyt. Muu perhe onneksi pääsi jo kotiin. Muistikuvia ei ole kolarista paitsi vilaus tiellä kohti juoksevasta hirvestä ja sen jälkeen ambulanssista. Eläin kuulemma kuoli heti ja auto meni lunastukseen. Olisi voinut käydä paljon huonomminkin. Tilannehuoneen kautta löytyy pari uutista aiheesta mutta en saa nyt linkkejä jaettua. Huomenna toivottavasti kotiin tai ainakin Tampereen sairaalaan.Päivitys 16.11.2015 klo 20: Muutama kuva kolariautosta


23 kommenttia:

 1. Onneksi oli enkeleitä matkassa! Pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 2. Helpottavaa kuulla, että voitte hyvin. Hyvää jatkoa!
  T. Tilanteessa mukana ollut pariskunta perheineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kuulinkin vaimolta teistä, vaikka itse en muista tapahtumista mitään ennen kuin vasta ambulanssista. On upeaa, että tien päältä löytyy henkilöitä, jotka ovat valmiita auttamaan :-)

   Äskettäin pääsin minäkin jo kotiin, mutta aion pari päivää vain lepäillä, kun aivotärähdys aiheuttaa hieman päänsärkyisen olon. Mukava olla kotona!

   Poista
 3. Hyvä, että selvisit vain päänsäryllä! Paranemista koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tässä ainekset pahempaankin, joten onneksi selvisimme näin pienin vammoin. Kiitos.

   Poista
 4. Huh mikä uutinen. Onneksi ei käynyt pahemmin. Nyt tosiaan kannattaa lepäillä vaikka koko loppuviikko ja toipua rauhassa. Tsemppiä palautumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ainakin muutama päivä ottaa rennosti, mutta eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa helpota. Vielä meinaa pää jomottaa ja selkä on jumissa...

   Poista
 5. Tuolla näyttäisi olevan tekstiä:
  http://www.tilannehuone.fi/tehtava.php?hash=3a976d85bf20aabd38eac1072b587441

  VastaaPoista
 6. Hurjan näköistä osumaa tullut autoon, onneksi selvisitte ilman vakavia vammoja. Paranemisia!

  VastaaPoista
 7. Hyvä että olette kaikki kunnossa. Meillä molempien työ on sellainen, että ajetaan paljon. Viimeksi eilen mies kertoi nähneensä keskellä tietä hirven, mutta se ei onneksi ollut tulossa päin. Lapin reissuilla on vaihtelevasti poroja ja hirviä, niitä isompia onneksi vähemmän. Itse en ole vielä kolaroinut minkään kanssa, joka on tällä ajomäärällä pieni ihme. Yksi auto meiltäkin on tosin mennyt lunastukseen, kun oli liukasta..

  Sellaiset laskuvarjohyppääjät jotka tulevat alas varavarjolla, laitetaan samantien uudestaan koneeseen ettei jää pelkoja. Heti kun olet ajokunnossa, aja.

  Mukavaa viikkoa teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Marika :-) Tänään taas hieman parempi olo, joskin vieläkin piti buranaa aamulla napata päänsärkyyn. Ehkä huomenna menen kouluun.

   Eilen jo lähti nuo vakuutusasiat rullailemaan siihen malliin, että tuli vilkaistua nettiautosta kärryä vanhan tilalle. Kaipa se tässä muutaman viikon sisään tulee hankittua ja sitten lähdettyä taas tien päälle :-) Minulla ei tällä hetkellä ole pahoja traumoja tai pelkoja. Osin johtunee siitä, että en edelleenkään muista mitään. Uskallan kyllä ajaa taas, mutta hämärää tulee varmaan välteltyä.

   Muistan Pääsinniementien risteyksen muutama sata metriä ennen kolaria ja sen jälkeen muistan ambulanssista, kun minulta leikattiin saksilla vaatteita pois ja joku sanoi, että "koita nyt olla hetki paikallaan, kun me yritetään tässä auttaa" :-) välistä puuttuu varmaan noin 15-30 minuutin pätkä.

   Mukavaa viikkoa ja turvallisia ajokilometrejä teille!

   Poista
 8. Tapaus oli pysäyttävä. Helpottavaa oli kuulla että voitte hyvin. Terveisiä koko perheelle. Voikaa hyvin. T. Soittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos soitosta ja että kerroit mitä noina hetkinä tapahtui ja kuinka vakavasta tilanteesta todella olikaan kysymys. Onneksi satuit paikalle ja tulit auttamaan. Pelastit henkeni. Kiitos minulta ja myös vaimoni lähetti kiitoksensa. Kerron terveiset ja samoin hyvää jatkoa sinulle/teille.

   Nyt viisi päivää kolarista olo on jo oikein hyvä eikä juuri eroa normaalista. Se on mitä suurimmalta osin sinun nopean ja neuvokkaan toimintasi ansiota.

   Poista
 9. Huh, aika pysäyttävät kuvat autosta. Teillä oli suojelusenkeleitä matkassa!

  VastaaPoista
 10. No voihan! Kyllä hirven kanssa kolaroidessa voi tulla rumaa jälkeä. Onneksi ei käynyt tuon pahemmin! On teilläkin ollut onnea matkassa.
  Itsekin ajoin aikoinaan hirvikolarin, tosin kuin ihmeen kaupalla auto ei edes lähtenyt lunastukseen, vaan viikon kolarikorjaamolla olon jälkeen olin sillä taas tien päällä, tosin paljon varovaisemmin sillä kertaa.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!