keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Quilt-projekti 2: Kankaiden leikkaaminen

Pari viikkoa sitten urputin, kun en ollut vielä saanut materiaaleja quilt-projektiini Saksasta (postaus: Huono kokemus ulkomailta tilaamisesta). Nyt ne viimein tuli, noin kahdeksan viikon odotuksen päätteeksi. Todella ala-arvoista asiakaspalvelua Extremtextilin suunnasta ja aionkin jatkossa välttää viimeiseen asti tilaamasta sieltä. En koskaan saanut vastausta antamaani palautteeseen, vaikka pyysin sitä useampaan kertaan. Pyysin selitystä miksi he maksattavat uudet toimituskulut asiakkaalla, mutta kukaan ei siihen vaivautunut vastaamaan. Oli kuulemma paljon sähköposteja. Noh, ihan sama... Tärkeintä, että sekä untuvat että kankaat ovat nyt minulla ja olen sen verran kunnossa, että voin alkaa piristämään itseäni puuhastelemalla varusteita kasaan.

Olen potenut kotosalla pari päivää sunnuntaina hirvikolarista (postaus: hirvikolari) saamaani aivotärähdystä. Vieläkään muisti ei ole palannut, enkä muista mitään muutama sata metriä ennen kolaria (karttalinkki kolaripaikalle) ja muisti palaa pätkittäin ambulanssimatkalta. Muistan, kun joku leikkasi vaatteitani pois päältäni (onneksi ei ollut anorakki tällä kertaa päällä) ja sanoi, että "koita nyt olla hetki paikallaan ku me yritetään tässä auttaa!" Tänään olo on ollut jo sen verran mukava, että teki mieli aloitella tuota uutta projektia hieman. Leikkelin kankaat.

Kankaiden leikkaaminen olikin kätevää suorittaa päällys- ja aluskankaat päällekkäin, koska tämä koostuu kahdesta samanmuotoisesta palasta. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ennen saksien ottamista käteen on varmistuttava molempien kankaiden kunnollisesta kiinnityksestä lattiaan. Maalarinteippi käy hyvin. Samalla merkitsin sisäpuolelle jääviin kankaanpuoliin merkit, joihin ommellaan untuvaosastojen väliverkot projektin seuraavassa vaiheessa. Tästä on hyvä jatkaa.


Sininen viltin puolikas. Sininen kangas tulee päälle ja musta alle.

4 kommenttia:

 1. Voi olla hyväkin, ettet muista itse kolaria. Muistamattomuus saattaa hyvinkin olla ihmismielen tapa suojata tietoisuutta asialta, joka voisi jättää ehkä pitkäkestoisiakin pelkoja esim. autolla ajamista kohtaan.

  Hienoa, että jaksat jo askarrella projektien parissa! Kunhan vaan muistat edelleenkin levätä tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti oikeassa. Tänään säikähdin pyöräillessä sivulta hypännyttä harmaata koiraa... Taisi joku vähän alitajunnasta nousta mieleen.

   Tämä on mitä parhainta terapiaa ja kuntoutusta jatkaa heti projektien kimpussa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Itse asiassa tässä aletaan jo lähestyä sitä pistettä, että minulla on vain tavanomaisen höntti olo ;-) Varsin hyvin on siis toipuminen käynnissä.

   Poista
  2. Hyvä homma :) Ja mukavaa. että me saadaan tässä samalla lisää kiinnostavaa luettavaa :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!