torstai 5. marraskuuta 2015

Polkupyörän renkaiden vaihtaminen on nyt ajankohtaista

Havainnoin lähietäisyydeltä pyörätien pintaa aamulla töihin polkiessa eräässä ysikympissä mutkassa, joka laskee rautatien alikululle lähellä Tampereen rautatieasemaa (karttalinkki). Tuon lähemmän tarkastelun perusteella tulin siihen tulokseen, että mustaa jäätä jo paikoitellen on. Samaan diagnoosiin yhtyi myös takaani rullaillut pyöräilijä, joka ilmoitti ohi kulkiessaan, että "tämä mutka on liukas". 

Pientä asfaltti-ihottumaa vasemmassa polvessa ja rikkinäisellä polkimella jatkoin lopun matkan keskustorin laidalle. Täytyypä nyt hankkia ne talvirenkaat pikapuoliin ja ajella hieman varovaisemmin (vaikka ei minulla nytkään vauhtia ollut juuri lainkaan, kunhan vain pyörä ja sen jälkeen maahan refleksinomaisesti asettamani jalka lähtivät alta, jonka jälkeen havaitsin liukuvani kyljelläni kohti pyörätien piennarta). Ja uudet polkimetkin pitää laittaa. Ei näemmä paljon kestä tuollaiset muovipolkimet. Onneksi näin ei käynyt jossain pitemmässä pyöräreissussa. Ikävä olisi ajella rikkinäisellä polkimella pitemmälle.

4 kommenttia:

 1. Aijai, onneksi ei käynyt pahemmin. Hyvä muistutus, että nastat pitää laittaa pian alle. Eipä metallinen (flätti)poljinkaan kaatumisia oikein kestä. Itselläni vääntyi pari kuukautta sitten toinen poljin aivan muodottomaksi, kun vähän halailin asfalttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi selvisin vähällä. Polvea tuossa vilkaisin ja hieman isommat vekit oli kuin miltä aluksi tuntui, mutta eiköhän ne muutamassa päivässä parane. :-) pientä ontumista havaittavissa, mutta ei se paljon hidasta.

   Onneksi Tampereella on palvelevia pyöräliikkeitä. Matkalla töistä kouluun poikkesin yhdessä ja kaveri laittoi uudet polkimet saman tien paikoilleen. Otin ihan perusmallin metallipolkimet. Se on totta, että nekin tärskyssä voi mennä käyttökelvottomiksi, mutta oletettavasti ne ovat kuitenkin vahvemmat.

   Täytyy nyt katsoa millä talvikumeilla sitä lähtisi.. En vielä omista mitään, mutta schwalben marathon winteriä hieman hypistelin. Ehkä sellaiset. Tai jotkut muut. :-) jos on vinkkejä hyvistä niin otan ilomielin vastaan.

   Poista
 2. Marathon Winterit on hyvät, neljäs talvi menossa niillä. Kannattaa laittaa niin leveä rengas kuin mahtuu. Mulla on 42mm, sekin on hangessa liian kapea mutta eron esim. 35mm kumiin huomaa selvästi sohjossa kiemurrellessa. Hyvää noissa on nastojen lisäksi pistosuojaus, ei ole yhtään rengasrikkoa tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos vinkistä. :-) Täytyypä huomenna soitella pyöräliikkeeseen, josta pyörän ostin. He lupailivat hyvää hintaa juuri kyseisille talvirenkaille sitten, kun se asia käy ajankohtaiseksi.

   Pistosuojaamatonta en enää laittaisi. Tulee paljon ajeltua keskustassakin ja "aika monta" rengasrikkoa tuli lasinsirujen takia ennen kuin pistosuojatut laitoin alle edelliseen pyörääni. Joskus melkein harmitti, kun kahtena peräkkäisenä päivänä jouduin paikkailemaan. ;-) Sellaista sattuu.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!