sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Kuhan vetoa kotijärvillä Hartolassa

1.7 kävin vetämässä viimeksi kuhaa Helsingin edustalla ja saaliina oli 60 veneessä käynyttä kohdelajin edustajaa kello 22 ja 02 välisenä aikana. Valitettavan pieni osuus noista merellä on mitallista, mutta tilanteita riittää ja aina on jotain kotiinkin asti saanut.

Nyt illalla soudeltiinkin vaihteeksi Hartolassa kotijärvellä ja saaliina kahden tunnin uistimen vedon aikana oli kymmenkunta kuhaa, pari haukea ja ahventa. Kuhien keskikoko oli parempi kuin merellä, mutta en silti ottanut ylös kuin alla kuvassa olevat kalat.

Testasin samalla juuri ostamaani heitettävää kaikuluotainpalloa ja hinasin sitä veneen perässä. Deeper-kaikuluotain yhdistyy wifillä puhelimeen ja gepsin avustuksella se piirtää myös syvyyskäyrät, joka onkin mielenkiintoista, kun tästä järvestä ei sellaisia ennestään ole saatavilla. Pohjan muodot on pääosin entuudestaan tiedossa, mutta on mukava saada ne kartalle tarkasti omaan käyttöön. Samaa laitetta voi talvella käyttää pilkinnässä ja viettää kenties vähemmän aikaa tyhjällä reiällä.

Aamulla uudestaan kiertelemään järveä. Voisi koittaa nukkua tässä välissä vielä... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!