lauantai 24. heinäkuuta 2021

Kotaprojekti 2: Valmis kotaAlkaa olla kota valmis. Halkaisija tällä on reilut 3,6 metriä, korkeus 2,2 metriä ja painoa alle 1700 grammaa. Majoite toimii varmaan noin 4 henkilölle, mutta on alhaisen painonsa vuoksi ihan hyvin yhdenkin henkilön kannettavissa. 

Kaikissa reunoissa on 25-30 senttiset liepeet laavukankaasta ja itse kate on valmistettu kierrätetystä 20D silikonipintaisesta polyesterikankaasta, joka ei juurikaan veny märkänä ja lisäksi on painoltaan aika kevyttä, noin 40 grammaa neliöltä. 

Kodassa on 8 kulmaa ja jokaiseen särmään on ommeltuna kaksi myrskykiinnikettä ja alle kuminauhalenkit myrskynarujen laittamiseksi jemmaan esimerkiksi pakkauksen ajaksi. Eivät sitten sotkeennu toisiinsa niin herkästi. Näitä aavistuksen venyvästä cordurasta valmistettuja hain eviä on siis yhteensä 16 kappaletta. Oven viereisessä saumassa on kahdessa kohdassa pieni rengas ja nauhan päässä duffelinapit, joilla oviaukko lukittuu auki.

Kahden kolmion alareunaan on tehty hyttysverkolla ja lipalla varustetut vetoketjutoimiset tuuletusaukot. Tuuletusaukkojen lippa kiristetään narulla ja kiilalla maahan kiinni. 

Ylempien hain evien korkeudella sisäpuolella on lenkit kuivatusnarujen laittamista varten. 

Itse huippu kodassa on avoin, mutta sen päälle on tehty irrallinen huppu liian isona, jotta savuaukon saa erillisellä tangolla tai vaikka kepillä avattua. Huppu kiinnittyy kotaan koko matkaltaan tarranauhalla, jolloin savuaukon suunnan voi valita täysin vapaasti mihin suuntaan vain tai pistää kiinni. Hupun kärjessä on sisäpuolella lenkki narulle, jolla varmistetaan tarvittaessa, ettei huppu karkaa missään olosuhteissa tuulen mukana.

Keskitolpan yläpää asetetaan kaksinkertaiseen cordura-kuppiin, jossa on lisäksi reikä valmiina keskitolpassa mahdollisesti olevaa piikkiä varten.

Alla kuvia yllä mainituista yksityiskohdista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!