perjantai 21. elokuuta 2020

Sorsastuksen aloitus 2020

Sorsastuksen aloitus osui torstaille ja oli syytä tehdä epätyöpäivä. Hartolassa tutkin kotijärviä 11:30 lähtien auringonlaskun jälkeiseen aikaan asti. 

 Ja olihan niitä lintuja liikenteessä.


Ensimmäiseen varttiin kello kahdestatoista laskettuna oli kaksi heinäsorsaa hengettömänä, kun hyppivät kaislikoista veneen edestä. Vielä kun naapurijärvellä alkoivat saada pikkuhiljaa piippujaan kuumiksi, tiesin päivystää kannaksella ylilentokohtaa ja siitä kolmantena vesilintuna haapana reppuun lintuporukasta, joka ilmeisesti elätteli toiveita, että tällä järvellä saisi olla rauhassa. Haapanasta pitää muuten tehdä kaatoilmoitus ainakin tänä vuonna. Oma Riistan käyttö on kuitenkin niin helppoa, että olen tehnyt kaikista saaliistani ilmoituksen jo monta vuotta.

Alun kiivaan paukuttelun jälkeen saaliin saamisessa tuli odotetusti suvantovaihe ja kahvillakin piti lähteä välissä käymään ennen iltalentoa. Muutaman pumminkin siinä ammuin, mutta illansuussa toiselta järveltä sain vielä saaliiksi kaksi tavia ja yhden sinisorsan, joten kokonaissaalismäärä kasvoi peräti kuuteen nokkaan, joka lienee jonkin sortin henkilökohtainen päiväennätys tässä lajissa, jota olen oman aseen kanssa harrastanut 17 vuotta.

Pyssyinä oli oma Mossen pumppari ja patruunana 12/89 B&P:n teräshaulipatruuna Valle Steel haulikoossa 2. Ainakin kaksi sorsista ammuin myös lainavehkeellä, Valmetin -60-lukulaisella mallin 212 tappokoneella. Hyvin toimi. Aina oli laaki ja vainaa, kun tällä sohaisi sorsaa kohti. Tästä ja parista muustakin tussarista varmaan tulee vielä ihan oma pyssy minulle, mutta katsotaan sitten tarkemmin siinä vaiheessa, kun saan lupa-asiat hoidettua.

Metsästyskausi on aloitettu ja viikonloppuna syödään sorsapaistia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!