keskiviikko 12. elokuuta 2020

Kommentti tarppiohjeesta

Sain mukavan yhteydenoton jyväskyläläiseltä Villeltä sähköpostitse.

Ville oli ladannut blogistani ohjeen ja ommellut itselleen vastaavan tarpin mitä olen itsekin tehnyt jo monille halukkaille, mukaanlukien itseni. Sain luvan julkaista täällä muutaman kuvan tarpin tekemisestä ja hänen itsensä ottamia pystytyskuvia Tuntsan reissulta. Mikään tämän jutun kuvista ei ole siis minun ottama. Ohessa myös Villen kommentit sellaisenaan lainattuna.

Hyttysverkkona on Sea to summitin nano.


Hieno lopputulos, onnittelut!

Ohje tarpin tekemiseen on ladattavissa tästä linkistä.


"Tarpin paino naruineen ja silikonilla saumat kyllästettynä oli noin 390 grammaa. Vahvikkeet narujen paikkoihin tein vähän erilailla kuin oli ohjeessa: kolmioiden sijaan leikkasin pyöreitä palloja, taitoin pallon kahtia ja ompelin paikoilleen. Nämä vahvikkeet tuli samasta silnylonista kuin mitä itse tarppikin. Tähän tyyliin:  https://youtu.be/N3Ssdps_Fhc?t=653

Tämä oli toinen ompeluprojektini aikuisiällä. Harjoittelin ensin synteettisen retkipeiton tekemisellä, ja sitten heti perään tarppi. Aikaa ompeluun meni nelisen iltaa, kun aloittelijana rauhassa vääntää. Ensin kaavan teko mikä ottaa kanssa oman aikansa, samoin tarpin viiden kolmion leikkaaminen liukkaasta kankaasta oli hidasta. 

Akin ohje oli helppokäyttönen ja selkeä, siitä kävi hyvin tarvittava ilmi. Käytin eri kangasta kuin mitä oli ohjeessa, joten saumojen suojaaminen vesisateelta piti tehdä eri lailla, ja tähänkin löytyy esim. YouTubesta paljon apuja.

D-linkit laitoin kans tarpin nyörien päihin, tulee enemmän pro:n näköinen. :)

Jos majoitteen ompelu kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti investoimaan kympin tähän Akin ohjeeseen. Vaikea mutta palkitseva harrastus"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!