tiistai 20. helmikuuta 2018

Absidin jatkeen koepystytystä

Absidia on tässä tullut pikkuhiljaa jatkettua ja tänään koepystytin tuotoksen asiakkaan kanssa teltan päälle, jota suojan on tarkoitus tulevasta kesästä eteenpäin palvella. Etureunan kiinnikkeet olin jättänyt vielä laittamatta ja myös vetoketjun paikan katsoimme nyt, kun se oli helpompi koepystyttäessä katsoa parhaaseen kohtaan.


Pystytysolosuhteet olivat talviset. Pakkasta kymmenkunta astetta ja lunta kolmisen kymmentä senttiä. Kelpaa. Lapset hiihtelivät puistossa pystyttämisen ajan.

Kiiloja ei saanut maahan sisään ilman vasaraa, mutta eipä noita oikeastaan tarvinnutkaan kuin pariin kohtaan, joihin saimme ne riittävästi laittamalla ne vain lumen alle.

Pian oli tarppi laitettu teltan jatkoksi ja kyllä näki, että tila kasvaa olennaisesti. Mitat tuntuu olevan kohdallaan. Kiinnikkeitä päätimme laittaa teltan päähän katosta vähän enemmän ja yhdet kattoon keskelle kangasta ulkopuolelle. Vetoketjun paikka vaihtui etukäteissuunnitelmista viereiseen saumaan.

Hyvä meininki.

Näillä spekseillä loppuun ja paremmat kuvat sitten lopputuloksesta, kun saa kaikki kiinnikkeet maahan ja paremmat kuvakulmat.


2 kommenttia:

 1. Hieno! Tulee kyllä Hubban irtoabisidi jotenkin mieleen. Tuo pysyy pystyssä teltan antaman uen lisäksi ilmeisesti yhdellä pystytangolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toistaiseksi piti ompeluvaiheesta johtuvan kiinnikkeiden vähyyden vuoksi kädellä pitää vielä pystyssä toisesta päästä niin en päässyt ottamaan kuvaa sivummalta, jotta olisi nähnyt kuinka paljon tuo todella jatkaa telttaa. Pituutta on siis 3,5 metriä eli kyseisen teltan kohdalla absidi on sitten pitempi kuin itse teltta. Eikä paina paljon mitään, kun on niin köykäisestä silnylonista tehty!

   Nimenomaan niin, että yhdellä tolpalla tai narulla puuhun saa tuon pystyyn, kun teltan eteen laittaa ja laavukäytössä sitten tarvitaan myös etureunaan joku puu, naru, tolppa, tms, jotta pysyy sitten pystyssä :-) Toimii siis joko yhdessä tai erikseen.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!