torstai 16. maaliskuuta 2017

MSR PocketRocket 2

Uusi kaasukeitin muovikotelossaan 100 gramman kaasupullon vieressä.

Utön reissussa minulta meni tukkoon kymmenisen vuotta vanha letkullinen kaasukeitin. Myöhemmin sain sen korjattua, mutta olin jo ehtinyt innostumaan myös tällaisesta keittimen päälle ruuvattavasta mallista, kun Kunnaksen Tapani ehdotti MSR:n PocketRocketia. Päätin hankkia keittimen uuden painoksen, TaskuRaketti kakkosen!

Uudistetussa versiossa kattilatukien taittelut on vähän muutettu ja ehkä tämä vähän pienempään tilaankin sitten menee. En tiedä minkälaisella voimalla maan vetovoima siihen vanhempaan malliin kohdistuu, mutta tämän massa on 74 grammaa. Lisäksi mukana tulee kova muovinen kotelo, jonka paino on 31 grammaa. En tiedä onko se tarpeellinen. Ehkä se mahdollistaa huolettomamman pakkaamisen, mutta ei tämän kai rikki pitäisi normaalissa ajossa mennä ilmankaan, kun koko keitin on metallia. Onhan siinä painossa joka tapauksessa rutkasti eroa letkulliseen keittimeeni, joka on 287 grammaa. Täytyy myöhemmin kokeilla voiko sillä polttaa bensaa tai saisiko sen sellaiseksi muokattua.

Tällä on mukava tohottaa aamukahvit teerisuon laidassa tulevana sunnuntaina, kun lauantaina illansuussa hilpaisen kiertelemään pitkin pimeitä metsiä. Menen ensin pöllöjä kuuntelemaan ja pysähdyn jossain vaiheessa suon laitaan teeripassiin odottelemaan soidinta taas itselle uuteen paikkaan, jossa en tiedä varmasti onko siellä sellaista vai ei. Useampi pienehkö suo on ennalta valitun kohteen ympäristössä, joten melkoisella varmuudella ainakin pulputuskonsertin kuulee. Nukkumaan en juuri ajatellut mennä eikä sään salliessa mitään majoitettakaan lähde mukaan. Nyt vielä ainakin lupaa hyvää keliä. Toki varmaan jokunen tunti tulee kuitenkin jossain viltin alla torkuttua. Pääsen myös nyt sitten kokeilemaan noita aiemmin kehittelemiäni kiinnityslenkkejä ihan käytännössä!Keitin taiteltuna.

Keitin ruuvattuna patruunaan.Hyvin tuntuu kattia käyvän tuohon päälle, kun tuon keittimen vielä varmistaa kuminyöreillä maahan niin ei tarvitse enää kuin kattilasta pitää huoli, että se ei tipu.

Sahalaitaiset kattilatuet.


8 kommenttia:

 1. Onpas taskuraketin ulkonäkö muuttunut! Kovin kapealle alueelle nuo kattilatuet edelleen menevät, mutta jos ei isoa kattilaa tarvitse keittimen päälle laittaa, niin varmasti näinkin pärjää.

  Sitä koteloahan ei välttämättä tarvitse, jos kuljettaa keitintä vaikka kattilan sisällä. Säästyy taas jokunen gramma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ensimmäiset poltot nyt tehty viime yön retkellä ja hyvinhän se toimii ja tosi tarkka on säätöruuvi. Minun kattila pysyy tuossa hyvin ja vielä, kun kiinnitti maahan kaasupullon niin eipä tarvinnut kaatumista pelätä.

   Kotelokin lähti mukaan nyt, mutta täytyy hahmotella miten tuo mahtuu kattilan sisään. Tai siis tuo mahtuu hyvinkin, mutta mitä sinne lisää, että on myös tukevasti...

   Tarkemmin kerrottuna myöhemmin retkikertomuksessa sitten käyttökokemuksia :-)

   Poista
  2. Mulla keitin kulkee matkassa omassa kotelossaan, mutta ympärillä on tiskirätistä leikattu palanen, joka vaimentaa kolinat :) Kun olin vasta ostanut taskuraketin, lähdin polkujuoksuretkelle ja otin keittimen mukaan... kauhea kolina! Kotiin palattua askartelin äänenvaimentimen välittömästi :)

   Poista
  3. Jep. Tulee mieleen intistä LuHan laittaminen kenttäpakkiin ;-) senhän saa sinne tukevasti paikoilleen, mutta ei välttämättä ensimmäisellä yrityksellä. Hyvä idea tuollainen vaimennin.

   Poista
 2. Mielenkiintoista. Olen aina arvostanut tuon vempeleen pikkutuhmaa nimeä. rakettihan se tavallaan on, polttoainetta, suutinta ja suuliekkiä myöten. Ja taskuajoneuvot ne vasta hauskoja vempeleitä ovat, niiden kyydillä pääsee pitkälle. Ehkä jopa Venukseen.

  Jäämme odottamaan lisäpostausta. Olen harkinnut hankkia itselleni vastaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on vähän lisäpostausta jo luettavaksi ja siinä pari sivulausetta tästäkin aiheesta :-) erinomainen keitin ainakin tällaisille pikareissuille. Ja miksi ei pitemmillekin. Hyvä ja tarkka tehonsäätö on ainakin näin alkukokemusten perusteella :-)

   Poista
  2. Taskuraketissa on kaikki tarpeellinen: kierre kaasupullon liittämiseksi, säätöhana ja teline kattilalle. Mitä sitä muuta tarttis keittimessä olla?

   Poista
  3. Niinpä! :-D yksinkertainen on kaunista.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!