perjantai 24. maaliskuuta 2017

Martsarin kanahaukat



Aamukävely pitemmän reitin kautta työpaikalle. Löysin kanahaukan pesän lähimetsästä ja sain rauhassa puolisen tuntia seurailla haukkapariskunnan pesänrakentelua kuusen alta. Alla muutama kuva linnusta ja pesästä. Muina havaintoina harmaapäätikan, tiaisten ja peipon äänet ja puun rungolla kipittänyt puukiipijä. Kesä tulee, kun peippokin jo laulaa.

Ensimmäistä lukuunottamatta kuvat on siis otettu Nikonin katselukiikareiden läpi käsivaralta Sonyn DSC RX-100 II pokkarilla. Ensimmäisessä ei ole kiikari linnun ja kameran välissä. Onhan näitä näköjään täällä kehäkolmosen sisäpuolellakin...

Päivitetty sadan lintulajin havaintolista tästä linkistä.


Kanahaukka koivun oksalla.

Kanahaukka siirtyi männyn oksalle.

Toinen kuva männyn oksalla istuvasta kanahaukasta.

Pesäpuu.

8 kommenttia:

  1. Mainio havainto! Ja aika pitkä pinnalistakin jo. Itse rikoin eilen viidenkympin rajan, kun kävin taas ahkerasti bongaamassa kevätmuuttajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintuhavaintojen osalta aika hyvä viikko ollut ;-) Näkyy noita pinnoja kertyvän tasaisesti, vaikka työt haittaakin harrastamista. Onneksi aamusta voi ottaa aikaa yöunien pituuden kustannuksella. Onpas sinulla jo hyvä määrä lintulajeja!

      Poista
  2. Tuli mieleen, että onkohan tuolaisesta kanahaukasta mitään hyötyä kansantaloudelle. Työviikko päällä ja elukka hyggeilee kaikessa rauhassa kotonaan puisten tukien varassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta. Mutta onhan noita kai joskus likvidoitu aika tehokkaasti mikä lienee aina yksi ratkaisu ongelmiin. :-D Tosin olipa tuon näkemisessä ainakin piristävä ja sitä kautta jopa tehostavakin vaikutus yhden työmyyrän työpäivään ja sitä kautta kansantalouteenkin, joten ehkä noiden nyt voi vähän antaa siellä hyggeilläkin...

      Poista
    2. Totta. työmyyrä eli nykyään työkontiainen, jos termeistä tarkkoja ollaan.

      Poista
    3. Niinhän tuota nykyään suositellaan puhuteltavan. Aiheesta löytyy runsaasti ihan painettuja sanojakin: "Työkontiainen oli aiemmalta lajinimeltä työmyyrä. Laji ei kuitenkaan ole läheistä sukua myyrille, minkä vuoksi nimi on muutettu kontiaiseksi."

      Poista
    4. Sanon vielä senkin, että lepakko on liian hieno nimitys lentävälle rotalle. Ja sitten vaikenen.

      Poista
    5. Asiallisesti kantaaottavat kommentit ovat aina tervetulleita. ;-)

      Kaverit aina jaksaa muistuttaa, kun yöpyessä keskellä peltoa itse viritellyssä pressulaavussa varmasti jo lähemmäs 20 vuotta sitten kutsuin epähuomiossa noin kolmen ja viiden välillä aamuyöllä tuota rottaa nimellä "liipi". Mistä lie tuokin tuli, mutta ehkäpä se olisi parempi.

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!