torstai 29. syyskuuta 2016

Trofeen tekoa: Taustalevyn lakkausta ja kallon valkaisuyritys

Kiva lakka.


Pikkuhiljaa edistyn aikeissani ripustaa sarvet seinälle. Parin (yli-)innokkaan pikkukaverin kanssa olen lakkaillut pariin-kolmeen kertaan taustalevyä mahdollisimman liki sarvien väriseksi tumman ruskeaksi.Vuorotellen olen yrittänyt toppuutella lakkakavereitani puuhastelemaan, mutta johan siellä tungettiin pensseli vartta myöten purkkiin juuri, kun olin päässyt sanomasta, että voisi varovasti vähän kerrallaan yrittää ottaa. On tukevassa pohjalakassa ainakin tämä tausta. 

Mutta niinhän se kuitenkin aina menee, että hyvä siitä tulee, kun sen maalaa!Ei nyt tämän kummallisempi työpiste.

Tästä se lähtee.

Eilen tuli myös tilaamani trofeenvalkaisuaine postista ja keittelin siitä jo ensimmäisen kokeiluannoksen heti illalla. Ohjeen mukaan kallo pitäisi upottaa kokonaan kattilaan ja kuumentaa vesi, johon valkaisurakeita on laitettu oikeassa suhteessa. Kuumentamisen jälkeen veden annetaan jäähtyä. Mihin minä sen nyt täällä kämpässä upotan ja keittelen? Ei toimi.

Tein sitten kuten aikaisemmallakin kerralla kalloa valkaistessani vuonna 2011, eli käärin kallon harsoon ja kostutin sen valkaisuaineella. Annoin olla yön yli ja työpäivänkin ajan, mutta lopputulos ei ollut toivotun kaltainen. Ei valkaistunut alkuunkaan riittävästi. Äsken keitin ohjeeseen verrattuna triplamäärällä rakeita uuden satsin ja kokeilen toiseen kertaan. Jos ei toimi nyt, niin pitää sitten hakea sitä vetyperoksidia. Tämän purkin kyljessä lukee natriumkarbonaatti (sooda?) ja natriumsulfaatti. 

Tuleepahan nyt ainakin todettua onko tuosta metsästystarvikeliikkeiden kauppaamasta trofeenvalkaisuraepurkista mihinkään.


Trofeenvalkaisija.

Rakeet porisemassa.Kostutettu harso.

Laitoin tähän päälle vielä elmukelmun, että ei kuivahtanut päivän aikana.

Saapa nähdä kuinka tässä valkaisussa vielä käy. Tai valkeaksihan se kyllä saadaan, mutta millä keinolla...

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen projekti tuollainen trofeen valmistus. Metsästävä puolisoni on myös pohtinut pitäisikö tehdä sellainen metsästämänsa peuran päästä. En tiennytkään, että on olemassa tuollaisia valkaisurakeita, kiinnostavaa!

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!