lauantai 11. huhtikuuta 2020

Veneretki Vähä-Haurusen autiotuvalle, 11.4.2020

Hinattiin trailerilla Poosu Pyhärantaan (karttalinkki) ja ajeltiin sieltä Vähä-Haurusen autiotupaa (karttalinkki) katsomaan. Hienoksi paikaksi paljastui. Tupa oli jopa harvinaisen siisti ja viihtyisä. Syötiin eväät kämpässä. 28 kilometriä tallentui matkaksi, kun karttaselaimen reitin tallennus oli päällä koko reissun.


Tavalliset merilajit tuli taas nähtyä, haahkat, merikotkat ym. Uusina lajeina saarelta tälle vuodelle järripeippo, västäräkki ja kuovi. Kiva oli kuovin ääni kuulla pitkästä aikaa. Lajilaskenta menee nyt lukemassa 82. Lintulista avautuu tästä linkistä.

Varsinaiseksi menestykseksi on osoittautunut ottaa uudeksi veneilylauluksi erästä lastenlaulua mukaillen seuraava säe:

Meidän paatissa 
Meidän paatissa 
Meidän paatissa on iso reikä pohjassa 

Ja se uppoaa
Ja se uppoaa 
Vaikka ryhtyisit pumppaamaan...  

Tätä voidaan toistaa esimerkiksi niin kauan kuin merimatka kestää. Näin varmistetaan muidenkin matkustajien pysyminen hilpeällä tuulella. 

Paatti muljahtamassa mereen.

Vähä-Haurunen.

Rantaa.

Vähä-Haurusen metsä.

Tupa suojassa kallioiden välissä.

Tupa.

Laverit.

Näkymä ikkunasta.

Nuotiopaikka. Horisontissa Kylmäpihlajan majakka.

Merimerkki.

Näkymä pohjoiseen.
Pyhämaa.

Veneranta kirkon edustalla.6 kommenttia:

 1. Jotenkin hirveän siisti tupa. Mutta eipä haittaa. Lapissa osa on sellaisia törkymurjuja, että siitä on tullut suorastaan oletusarvo.

  Hienoa hommaa tuo meriretkeily!

  VastaaPoista
 2. Millasella veneellä tuolla pääsee rantaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea arvioida, kun ei ole kokemusta kuin tuolla pulpettiveneellä rantautumisesta. Kallioissa näkyi kyllä kiinnittymiseen lenkkejä ja taisi olla pari poijuakin, joten kai sinne vähän isommallakin paatilla pääsee.

   Poista
 3. Kiva veneretki teillä takana! Itsekin olin tuttavien kanssa veneilemässä tänä kesänä ja innostuin ihan toden teolla. He opettivat minulle kaiken kardinaalimerkeistä, merimerkeistä, poijuista sun muista. Ja näin enemmän lintuja kuin koskaan ennen, ensimmäistä kertaa elämässäni kohtasin muun muassa juurikin merkotkan.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!