maanantai 23. maaliskuuta 2020

Etätöitä Putsaaresta käsin, 20.3.2020-??.?.2020

Tällainen etätyöpiste tänä aamuna.


Koko maailman kaaokseen ajanut virus tarjosi mahdollisuuden muuttaa työympäristö mieluisammaksi.


Minä teen nyt kevään muutenkin melkein pelkkiä etätöitä, mutta nyt kun koulukin meni kiinni saatiin mahdollisuus kokeilla arkea saaressa toistaiseksi, aloitettiin perjantaina. Kotikoulua ja etätöitä saaressa, se on jotenkin hauska ajatus. Lapsen isovanhempien vanhemmissa onkin henkilöitä, jotka ovat vakituisesti käyneet koulua Putsaaren koulussa silloin, kun täällä ja lähisaarissa vielä asuttiin vakituisesti. Ne on ollut toisenlaisia aikoja, mutta on nytkin aika erikoista.

Kaupunkiin ajaa Poosulla tasaisella kelillä 25-30 minuutissa eli ei täältä kauan kestä ihmisten ilmoille, joita kuitenkin hallitus nyt kehottaa välttämään. Kaupassa täytyy välillä käydä jotain hakemassa, kun kalansaaliista ei ole vielä riittänyt kuin kissoille hädin tuskin.

Teen AFRYllä LVI-suunnittelua ja työni ei ole useinkaan sidottu mihinkään paikkaan. Liikkuvan laajakaistan leveys riittää saaressakin ja etäyhteydet rullaa. Virtuaalisesti pääsee työkavereiden kanssa kahvitauolle tai palaveriin mihin päin Suomea tai maailmaa milloinkin. Ja mikä parasta, täällä ei tarvitse tietää kaikkia uusia juttuja koronasta, verkkoja voi pitää, saunoa, heitellä uistinta, ajella veneellä kierroksia ja touhuilla muita mukavia askareita ulkosalla. Viikonloppuna korjailin laiturin osia paikalleen ja laittelen siitä ja sen vaiheista myöhemmin kuvia.

Koitetaan nyt pysytellä terveenä.
2 kommenttia:

 1. Ei hullumpaa etätyöskentelyä! Jospa se korona ei saareen asti pääsisi. Täällä Perämeren Pariisissa oma arkeni etenee pandemiasta pahemmin häiriintymättä - eikä viikonloppuaktiviteetit (kalastusta täälläkin, tosin jäähän tehtyjen reikien kautta) nekään ole joutuneet kärsimään rajoituksista.

  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olekaan tullut hetkeen katseltua kommentteja, joten vastaus tulee viiveellä. Täällä sitä vielä ollaan mökillä, kolmatta viikkoa nyt.

   Mukava oli kuulla sinusta pitkästä aikaa ja samaa toivon myös sinulle ja perheellesi!

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!