tiistai 17. syyskuuta 2019

Burrel XT Long Range - etäisyysmittariSuoritin eilen ensimmäisiä etäisyysmittauksia uudella Burrelin XT Long Range - laseretäisyysmittarillani. Kyseinen kapiste painaa 194 grammaa ja mukana tullut kova laukku sen lisäksi 88 grammaa. Mittausetäisyyttä lupaillaan 1500 metriin asti, mutta itse sain tällä kertaa meren yli suurimpana etäisyytenä tuloksen 1358 metriä kirkkaalla säällä. Lyhin etäisyys taas oli 4,8 metriä. Ihan riittävästi.

Katsoin kartalta etäisyyksiä muun muassa venepaikalle veden yli ja samanlaisia lukemia tuli mittarillakin, eli tuntuu laitos pelittävän. Lyhyitä matkoja varmistin askelmitalla. Pitämällä mittausnappia pohjassa löytyi myös lähes kilometrin päässä oleviin merimerkkitolppiin etäisyys.

Alempana kuva näytöllä näkyvistä tiedoista.
3 kommenttia:

 1. Onko tullut mittailtua muuten kuin kirkkaalla ilmalla? Miten toimii kaltevuuskorjaus? Saako tulla siis korkeuden mitattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä tullut jo mittailtua tai yritettyä mittaamista monenlaisessa kelissä. Kirkkaalla mittaa hienosti, mutta jos mitään tihkua, sumua, lunta tms on ilmassa niin ei mittaa.

   Kaltevuustietoa en ole tarvinnut, mutta asteet näkyy. Siitä voi sitten halutessaan korkeudenkin laskea.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen laite. Aika hyvä jos noinkin pitkät mittausetäisyydet. Tosin aika iso eri isoimman ja pienimmän etäisyyden välillä. Olisipa hauska itsekin päästä kokeilemaan tuollaista etäisyysmittaria.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!