perjantai 9. elokuuta 2019

10 kilometrin kävely Hiunjärven ympäri

Santtion polkua meren rannassa.


Tuli tuossa tepasteltua toissailtana 8 vuotiaan kanssa Hiunjärven ympäri. Kierrettiin järvi sen verran kaukaa, että tuli kierroksesta yli kymmenen kilometrin mittainen. Itse asiassa lähemmäs 11 kilometriä. Sikälikin hyvä lähiretki, että tämän pystyi toteuttamaan työpäivän jälkeen ja ihan kotoa lähtemällä eikä tarvinnut mitään siirtymiä muuten tehdä. Oltaisiin kyllä pitemmällekin kumpikin vielä jaksettu. Pari 10 minuutin eväs- ja huilitaukoa tuli pidettyä ja kokonaisaika jäi reilusti alle kolmeen tuntiin. 


Hyvä tieto kenties jo tulevaa syksyä varten kumpaisellekin tietää mihin pystyy tai mihin on nyt ainakin kerran pystynyt. Jospa saisi lapsesta seuraa vaikka muutamaksi päiväksi maastoon pohjoisen hirvestysreissulla. Siellähän kuljeskelu on täysin toisenlaista, mutta kilometrejä toki päivän mittaan kertyy toisinaan runsaasti. Lapsella on myös retkeilystä jo niin paljon kokemusta, ettei sen puolesta tietenkään mitään ongelmaa ole tulla mukaan, jos vain muuten asiat järjestyy sillä tavalla, että se on mahdollista.

Vaikka tämä oli suhteellisen pitkäkestoisena liikuntasuorituksenakin erinomainen, niin parasta kuitenkin tällaisessa kävelyssä oli ainakin minun mielestäni kahdestaan vietetty aika, jonka sai viettää yhdessä ja jutellen ilman keskeytyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!