lauantai 27. lokakuuta 2018

Äänenvaimentimen koeponnistus, 27.10.2018

akpoika aikeissa ampua muutaman kuulan pahvilaatikosta läpi. 

Joutsassa sateli eilen paikoin yli 25 senttiä lunta näin lokakuun lopussa. Hartolassakin tuli muutama sentti, mutta suli suurimmaksi osaksi pois iltapäivän aikana. Kalholle sitä näkyi vielä jääneen sen verran, että maa oli valkea ja Sysmän puolella Nuoramoisten radalla oli jopa talvista, kuten ensimmäisestäkin kuvasta voi todeta.

Laittelin siis bipodin ja äänenvaimentimen Tikkaani jokunen tovi sitten ja kävin nyt koeponnistamassa ne. Täytyy sanoa, että olihan se pyssy nyt mukavampi ampua! Tietenkin ammuin radalla kuulosuojaimet päässä, mutta niinkin saattoi havaita, että pahin piikki oli nyt äänenpaineesta pois. Myös rekyyli oli mukava pehmeä tönäisy vain.

Kokeilin ensin hirvipaukuilla eli Sakon Super Hammerheadeilla, kun niille kivääri oli alunperinkin kohdistettu. Eipä ollut kuitenkaan osumapiste muuttunut piipunlyhennyksessä ja äänenvaimentimen ruuvauksessa kuin enintään kaksi senttiä vasemmalle, jos johonkin. Korkeus oli oikea, kun kohdistus oli ollut 150 metrin matkalle nyt ampumamatkana olleen 75 metrin sijaan. Ammuin pari neljän laukauksen sarjaa todetakseni tämän.

Lopuksi kokeilin Lapuan kokovaippaisella 8 gramman murkulalla ja yllätyksekseni totesin, että nehän käy samaan reikään sakolaisen hirvipaukun kanssa. Ei hassumpaa. Säädin osumat muutaman napsun oikealle.




Eräs kasa hirvipaukuilla.

Lapualainen kasa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!