perjantai 3. marraskuuta 2017

Lisää vesipilariarvoa tarppikankaaseen

Hain eilen postista läjän kankaita uusinta tarppiprojektia varten.
Teen tällä kertaa samasta kankaasta, josta tein jo aiemmin pyörään runkolaukun, eli Shelbyn valikoimiin hiljattain ilmestyneestä ripstop polyester -kankaasta, jossa on PU-pinnoite. Toki teen näitä käytännössä mistä vaan kankaasta, mutta tätä aloin tarjoamaan materiaaliksi, koska vesipilariarvo on 5000 mm eli voittaa tavanomaisen laavukankaan aika reilusti. Vaikka ei laavukangaskaan ole ainakaan minun reilun viiden vuoden käytön aikana vuotanut, niin tuleehan tästä vielä varmemmin vedenpitävä maja. Neliöpainoa on 10 grammaa enemmän kuin laavukankaassa. Kankaan etu on myös, että se ei veny kostuessaan. Metrihinta on vain muutaman euron korkeampi kuin laavukankaalla.

Työn alla on asiakkaalle liepeellinen Paulitarppi. Eilen aloitin hommaa leikkaamalla isoja kolmioita... Täytyy pistää kuvia näytille, kun varmaan tämän kuukauden aikana koepystytän lopputuloksen. On kyllä hienoa kangasta! Itse tarpista tulee asiakkaan toiveesta vihreä ja liepeistä mustat.


8 kommenttia:

 1. Onpa hyvännäköistä kangasta! Tuosta voisi kyllä itsellekin tehdä jotain.

  VastaaPoista
 2. Onko yhtä hyvää ommella kuin laavukangas? venyykö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri on liepeellinen tarppi työn alla. Tai parikin. Aavistuksen tämä on liukkaampi materiaali ommella. Venyy kyllä venyttäessä pikkuisen, mutta ilmeisesti ei veny kosteana.

   Poista
 3. Mielenkiintoista. Täytyypä tarkistella valmista tuotetta kun se päätyy tilaajalle (joka malttamattoman toimitusta odottaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, 2/3 alkaa olla valmiusaste. Aika vakuuttava kangas. Tuskin käytän itselleni tulevissa jutuissa enää laavukangasta vaan korvaan sen tällä.

   Poista
 4. Markkinoilla on myös "wonder clips" kiinnikkeitä, joilla voi korvata nuppineulat, ainakin suurimmaksi osaksi, ei tule reikiä. Suomessa ovat suhteellisen kalliita, mutta Kiinasta saa edullisesti, ainakin eBay:n kautta, ilman postimaksuja. Tämän käytöstä löytyy YouTubesta videokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on tullut katseltuakin sellaisia, mutta ovat vielä kokeilematta.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!