sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Liepeellinen Paulitarppi vm 2017


Seinän maalaamiselta sen verran ehtiessäni kävin tänään pystyttämässä uusimman valmiin tarpin ennen toimittamista asiakkaalle. Juttelin aiemmin, että en vielä silloin julkaise pystytyskuvia, vaan odottelen parempia ilmoja ja otan hienommat kuvat. Turhaksi totesin tässä kuitenkin auringonpaisteen odottelun, kun ei ole paljon näkynyt. Eli sadesäässä tuli taas pystytettyä. Pystytin sentään tuolla läheisen järven rannassa, että edes ympäristö oli viihtyisämpi kuvausta varten.


Muutoksena aikaisempiin liepeellisiin tarppeihin tässä on se, että keskikiinnikkeen kohdalta on jätetty reikä pois ja liepeen ulkoreunaan on ommeltua kuminauhalenkki, josta lieve saadaan vaarnaan kiinni. Ei siis pelkästään kuminauhasta, vaan suurin veto kohdistuu portaattomasti säädettävälle nyörille.

Kyllähän nämä liepeet lisäävät katettua alaa aika tuntuvasti.

Kuminauha liepeen reunassa. 

Lieve kiinni vaarnassa. 

Kankaana tässä tarpissa on ensimmäistä kertaa vesipilariarvossa laavukankaan voittava ripstop polyester -kangas, joka venyy pystytyksessä sopivasti, mutta ei veny kastuessaan. Vesipilariarvo on 5000 mm. Pinnoitus on polyuretaania ja kaikki saumat on täällä minun kotiverstaalla teipatut. Kaikki narut on valmiiksi solmittuna ja ei tämä oikeastaan tarvitse kuin napata reppuun mukaan ja lähteä retkelle.

Painoa kyseisellä tarpilla on 1047 grammaa, joskin pinnalla oli vielä jokunen tippa vettä punnituksen aikana. Eli tämä kangas on aavistuksen painavampi vaikuttaen kokonaispainoon noin 150 grammaa verrattuna laavukankaiseen.

Toinen tarppi on parhaillaan työn alla ja sen ostaja ilmottautukoon sähköpostin välityksellä (aki piste ihanajarvi ät gmail.com). Nopeat syövät hitaat. Tosin saahan näitä aina pikkuhiljaa tehtyä lisää, kun halukkaita kuitenkin aina on...

Alla muutamia kuvia.4 kommenttia:

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!