maanantai 19. huhtikuuta 2021

Vortexin kohdistusta, 17.4.2021

 


Helposti meni Vortexin putken säädöt kohdalleen Sakon 222 magnumin päällä, kun lauantaina kävin kokeilemassa noin 50 laukauksen verran.

Kiikarin kiinnityksen jälkeen katsoin vuoroin piipun ja kiikarin läpi taulua kohti. Sen verran sama kuva näkyi kummastakin, että arvelin ensimmäisen murkulan osuvan tauluun ilman säätöjä ja niin kävikin. Reikä ilmestyi kymmenkunta senttiä ylös ja parisen senttiä oikealle. Osuma oli 15 kertaa suurentavan lasin läpi helppo nähdä 100 metrin etäisyydeltä käymättä taululla.

Tein heti säädöt ja kolmen laukauksen jälkeen jo alkoi osumat napsua liki tähtäyspisteeksi pahvilaatikon pohjaan liimaamaani mustaa paikkalappua. Seuraava viiden laukauksen kokeilu toiseen paikkalappuun oli jo ihan mukava kasa ja siitä kuva alla. Paikkalapun halkaisija on 16mm eli tuo kasa on 19 milliä kauimmaisien osumien keskipisteistä mitattuna. 



 
Ensivaikutelma kiikarista on hyvä. Ristikon ominaisuudet, säätöjen opiskelu ja totuttelu vaatii toki vielä jokusen reissun radalle, mutta suurennosalueena 3-15x on lintu- ja ratahommiin minulle juuri passeli ja nyt tuntuu, että onneksi en valinnut yhtään enemmän suurentavaa putkea. 

Melkonen lintupyssy minulla nyt on tuossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!